Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Myanmar indgår aftale om at tage rohingya-flygtninge tilbage

Aung San Suu Kyi mødes torsdag med kollega i Bangladesh for at drøfte hjemsendelse af rohingyaer.

En rohingya-dreng bærer grene til et bål i en af flygtningelejrene i Bangladesh. Over 620.000 medlemmer af rohingya-mindretallet er flygtet fra Rakhine-delstaten i Myanmar i løbet af de seneste tre måneder. Reuters/Susana Vera/arkiv
En rohingya-dreng bærer grene til et bål i en af flygtningelejrene i Bangladesh. Over 620.000 medlemmer af rohingya-mindretallet er flygtet fra Rakhine-delstaten i Myanmar i løbet af de seneste tre måneder. Reuters/Susana Vera/arkiv

Yangon. Myanmar og Bangladesh har indgået en aftale om hjemsendelse af flygtninge fra det muslimske rohingya-mindretal.

Det oplyser en højt placeret embedsmand i Myanmars indvandrings- og befolkningsministerium.

»Vi er klar til at tage dem tilbage snarest muligt, efter Bangladesh sender skemaerne tilbage til os,« siger generaldirektøren for Myanmars ministerium for indvandring og befolkning, Myint Kyaing.

Torsdag mødes Myanmars udenrigsminister, Aung San Suu Kyi, der også er de facto leder af landets regering, med Bangladeshs udenrigsminister, for at blive enige om vilkårene.

Flygtningene skal udfylde skemaer med personlige oplysninger, inden Myanmars myndigheder kan behandle deres sag.

Detaljerne i aftalen mellem Myanmar og Bangladesh er endnu ikke kendt.

Over 600.000 rohingyaer er i de seneste tre måneder flygtet fra delstaten Rakhine i det nordlige Myanmar over grænsen til nabolandet Bangladesh.

Suu Kyi og hendes regering har været under massivt internationalt pres for at stoppe militærets operation i Rakhine-delstaten.

Mange af rohingya-flygtningene har berettet om drab, voldtægt og andre voldsomme overgreb fra sikkerhedsstyrkernes side.

Onsdag brugte den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, for første gang betegnelsen "etnisk udrensning" for at beskrive, hvad der foregår i den nordlige delstat Rakhine i Myanmar.

Tillerson lægger skylden på Myanmars hær og væbnede lokale grupper for det, han betegner som rohingyaernes "utålelige lidelser".

Under et besøg i Myanmar i sidste uge opfordrede Tillerson landets regering til at tillade en uafhængig undersøgelse af urolighederne og retsforfølge de ansvarlige for overgreb.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.