Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Muslimer i tusindtal flygter fra værste vold længe i Myanmar

Mange på flugt fra Myanmar befinder sig i ingenmandsland på grænsen til Bangladesh, oplyser FN-organisation.

Alene den seneste uge har 18.000 mennesker krydset grænsen fra Myanmar til Bangladesh på flugt fra vold og uro, skønner Den Internationale Organisation for Migration (IOM), ifølge Ritzau, onsdag den 30. august 2017.
Alene den seneste uge har 18.000 mennesker krydset grænsen fra Myanmar til Bangladesh på flugt fra vold og uro, skønner Den Internationale Organisation for Migration (IOM), ifølge Ritzau, onsdag den 30. august 2017.

Cox's Bazar. Alene den seneste uge har 18.000 mennesker krydset grænsen fra Myanmar til Bangladesh på flugt fra vold og uro, skønner Den Internationale Organisation for Migration (IOM).

Rohingya-muslimer, der har krydset grænsen, bor i interimistiske lejre eller hos lokale.

Urolighederne er de værste i årevis, efter at rohingyaer i sidste uge slog til mod politi og grænseposter i koordinerede angreb. Derpå blev militæret sat ind mod det muslimske mindretal, og det har udløst den omfattende flugt.

Regeringen har evakueret tusinder af buddhister.

Mange af de flygtede er strandet i ingenmandsland ved grænsen til Bangladesh, der er et af verdens fattigste lande.

Hundredvis af mennesker befinder sig netop mellem de to lande, og derfor er det vanskeligt at få et præcist overblik over antallet.

I oktober sidste år indledte militæret en lignende offensiv mod rohingya-muslimerne, efter at ni politibetjente blev dræbt i et tilsvarende angreb.

Militærets lange offensiv resulterede i, at omkring 87.000 rohingya-muslimer flygtede til Bangladesh.

Mange af flygtningene har fortalt, hvordan deres familiemedlemmer blev dræbt, voldtaget eller på anden måde mishandlet.

Myndighedernes behandling af de omkring 1,1 million rohingyaer er blevet et af Myanmars mest omtalte problemer.

Det sker i en periode, mens landet med Aung San Suu Kyi i spidsen er på vej mod demokrati efter at have afskaffet militærdiktaturet.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.