Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Musharraf forlader Dubai-eksil for at stille op i Pakistan

Når pakistanerne går til parlamentsvalg 25. juli, vil de kunne stemme på Pervez Musharraf, meddeler parti.

Arkiv: Pakistans tidligere præsident Pervez Musharraf under en pressekonference i Islamabad.
Arkiv: Pakistans tidligere præsident Pervez Musharraf under en pressekonference i Islamabad.

Pakistans tidligere præsident Pervez Musharraf, som bor i Dubai for at undslippe straf i hjemlandet, vil stille op til det kommende parlamentsvalg i Pakistan.

Den pensionerede general har under visse betingelser fået rettens tilladelse til at vende hjem i forbindelse med valget 25. juli.

Det er Musharrafs pari, APML, som meddeler, at ekspræsidenten - igen - ønsker en plads i parlamentet.

Han stiller op i valgkredsen Chitral i det nordlige Pakistan. Musharraf havde også til hensigt at stille op ved parlamentsvalget i 2013, da han boede i London.

Men dengang blev han af en domstol i Pakistan nægtet den mulighed.

Pervez Musharraf har ikke oplyst, hvornår han rejser til Pakistan. Men rejsen til hjemlandet er angiveligt forbundet med en risiko for, at han bliver anholdt.

Eksgeneralen tog magten i 1999, da han væltede premierminister Nawaz Sharifs daværende regering.

Musharraf har i flere perioder af sit liv boet i eksil. Han har blandt andet tidligere boet i både Saudi-Arabien og i London.

Den tidligere præsident fik i 2017 lov til at forlade Pakistan og rejse til Dubai af helbredsårsager.

Pervez Musharraf var præsident fra 2001 til 2008, da han trak sig for at undgå en rigsretssag. Det skete i forlængelse af ekspræsidentens beslutning om at indføre undtagelsestilstand og udskyde et planlagt valg.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.