Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Mowgli«-pigen levede ikke blandt aber

Fortællingen om, at en lille pige har levet blandt aber i et skovområde i Nordindien, gav hele verdenspressen skrivelyst. Nu sår myndigheder tvivl om pigens historie.

Personalet på det indiske hospital, hvor pigen er under behandling, oplyser, at pigen sidder og går som en abe. Hun har intet sprog ud over primale lyde, men er tilsyneladende ved at lære at gå på to ben. EPA/STR
Personalet på det indiske hospital, hvor pigen er under behandling, oplyser, at pigen sidder og går som en abe. Hun har intet sprog ud over primale lyde, men er tilsyneladende ved at lære at gå på to ben. EPA/STR

En pige i tiårs-alderen er blevet fundet i et skovområde i Nordindien efter et tip fra lokale skovarbejdere. Hun blev fundet blandt aber og gik angiveligt selv som en.

Historien gav associationer til »Junglebogen«, så fortællingen om »Mowgli«-pigen, som medierne døbte hende, gik verden rundt. Men ifølge The Guardian tegner der sig nu et andet billede af pigens historie. Politi, der har været i kontakt med pigen, mener ikke, at hun er vokset op blandt aber, der ellers var den populære historie.

Ifølge både læger og politi er pigen tilsyneladende både fysisk og mentalt handicappet, hvilket er med til at styrke en anden hypotese.

»Jeg tror, ​​at familiemedlemmer til denne pige havde været klar over, at hun ikke er i stand til at tale, og derfor kan de have efterladt hende nær skovkanten. Hvis hun boede med aberne, har det kun været i et par dage, men ikke i længere tid,« siger skovbetjentenes distriktschef, JP Singh, til The Guardian.

Han pointerer desuden, at mange indere generelt ikke vil have pigebørn, og særligt ikke en, som er handicappet.

Ifølge distriktschefen patruljerer skovbetjente området ofte og grundigt, og derfor er det usandsynligt, at pigen har kunnet leve i skoven længe uden at blive fundet.

Pigen har været i behandling på et lokalt hospital. Her har lægerne haft svært ved at vurdere, hvor længe pigen har befundet sig i skoven. Den ledende læge på hospitalet, Ankur Lal, mener, det er usandsynligt, at pigen har levet i skoven hele sit liv.

»Da hun blev fundet, opførte hun sig voldeligt. Hun havde ingen toiletvaner, ingen kommunikation. Derfor blev det antaget, at hun havde boet i junglen længe. I første omgang kravlede hun, men nu går hun helt normalt, så hun har ikke været i junglen siden fødslen,« siger han til The Guardian.

Ifølge avisen er pigen nu blevet flyttet til et børnehjem, hvor hun vil få yderligere behandling.

Det er ikke første gang, at et barn eftersigende har levet alene blandt vilde dyr. Eksempelvis blev en seksårig dreng i 1991 fundet sammen med aber i den ugandiske jungle, og i 1996 blev en handicappet, nigeriansk dreng fundet blandt chimpanser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.