Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Morsi gør klar til at sætte militæret ind

Politiet i Cairo vil formentlig snart få hjælp til at opretholde ro og orden i Egyptens hovedstad.

EGYPTEN: Præsident Mohamed Morsi er lige på trapperne til at sætte militæret ind mod de protester, der har været mod ham især i Egyptens hovedstad, Cairo. Det skriver den statsejede avis al-Ahram ifølge Reuters lørdag.

Avisen skriver, at regeringen har vedtaget et forslag, der giver militæret myndighed til »opretholde sikkerheden og beskytte vigtige statslige institutioner«. Samtidig får militæret magt til at anholde, men det fremgår ikke, hvornår de nye regler træder i kraft.

Mohamed Morsi har mødt voldsom modstand i sit forsøg på at presse en ny forfatning igennem. Demonstranter har i løbet af ugen samlet sig ved præsidentens officielle residens, hvor syv personer er blevet dræbt og 350 er såret i kampe mellem oppositionsfolk og støtter af den islamistiske præsident.

Fredag sagde Egyptens vicepræsident ifølge nyhedsbureauet Reuters, at præsidenten er klar til at udsætte den planlagte folkeafstemning, hvis han ikke bliver »juridisk udfordret«, som det hedder.

Modstandere af Mohamed Morsi har blandt andet krævet, at præsidenten dropper folkeafstemningen, som blev udfærdiget af et islamistisk domineret forfatningsråd. Egyptens opposition har også opstillet en række andre krav for at indgå i den nationale dialog, som Morsi i en TV-tale opfordrede til torsdag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.