Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mor slipper for tiltale selv om dreng slap ind til gorilla

Anklager i Ohio siger, at mor ikke handlede uforsvarligt i zoo, som måtte skyde gorilla for at redde dreng.

Mor kan ikke klandres, at hendes treårige dreng faldt ind i en gorillaindhegning i Cincinnati zoo i USA, siger den offentlige anklager Joe Deters. Billedet er fra den zoologiske have få dage efter det dramatiske optrin. Scanpix/John Sommers Ii
Mor kan ikke klandres, at hendes treårige dreng faldt ind i en gorillaindhegning i Cincinnati zoo i USA, siger den offentlige anklager Joe Deters. Billedet er fra den zoologiske have få dage efter det dramatiske optrin. Scanpix/John Sommers Ii

Washington. Moren til en treårig dreng, der for lidt over en uge siden havnede i gorilla-indhegningen i zoologisk have i Cincinnati i den amerikanske stat Ohio, vil ikke blive tiltalt for at have svigtet sit barn, oplyser en lokal anklager.

Harambe, den 17-årige gorilla, som greb fat i drengen og slæbte ham gennem en vandfyldt grav, blev skudt, cirka 10 minutter efter af barnet var faldet ind gennem indhegningen.

Lederen for den zoologiske have har forklaret, at han ikke havde noget andet valg end at lade gorillaen skyde. Gorillaen ville hvert øjeblik kunne slå den treårige ihjel.

Episoden 28. maj, der blev filmet, har været en sensation på internettet. I de første timer efter optrinet i den zoologiske have, var der en del, som på de sociale medier fordømte beslutningen om at skyde hangorillaen.

I dagene, der fulgte, vendte raseriet sig mod drengens mor, der ikke så, da den treårige kravlede over et 90 centimeter højt hegn og gennem nogle buske og faldt ind i gorillaindhegningen.

Der var en del indlæg på de sociale medier med krav om, at familien skulle retsforfølges for at være skødesløs.

Joe Deters, der er den offentlige anklager i området, fortæller, at moren var i zoologisk have med fire børn, heriblandt den treårige. Den lille smuttede fra hende, da "hun vendte ryggen til", forklarer han.

- Hun have sin opmærksomhed rettet mod sine børn, fremgår det af alle vidneudsagn, og han stak simpelthen bare af. Ud fra det, vi har hørt, så handlede denne mor på ingen måde, så hun kunne bringe dette barn i fare, siger han.

- Hvis nogen ikke tror, at en treårig kan pile afsted så hurtigt, så har de aldrig haft børn, påpeger Joe Deters.

/ritzau/dpa

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.