Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Monti afslører sine politiske planer

Italiens nyligt afgåede premierminister Mario Monti ventes søndag at løfte sløret for, om han stiller op til parlamentsvalget i februar eller ej.

Mario Monti, der fredag trådte af som premierminister i Italien, ventes på et pressemøde søndag formiddag at give de ivrigt ventende italienere svar på, om han stiller op til parlamentsvalget i februar eller ej, skriver APP ifølge Herald Sun.

Ifølge flere politiske kilder blev den tidligere premierminister sent lørdag citeret for at sige »jeg er stadig ved at tænke tingene igennem. Jeg har hverken sagt ja eller nej«.

Flere europæiske ledere har opfordret Monti til at stille op mod Silvio Berlusconi, der allerede har meldt sig ind i kampen om sin gamle post som premierminister, for at forhindre, at Italien glider tilbage i gældskrisesumpen med den skandaleramte Berlusconi i spidsen.

Mario Montis afgang fredag kom tidligere end ventet, og hans farvel skal ses i lyset af, Silvio Berlusconis højrefløjsparti, PDL, trak sin støtte til Monti tidligere på måneden.

69-årige Mario Monti har været premierminister siden november 2011, da han overtog regeringsmagten efter Silvio Berlusconi, og han fortsætter som fungerende premierminister frem til valget i februar.

Som ventet opløste præsident Giorgio Napolitano lørdag det italienske parlament efter Montis tilbagetræden som følge af parlamentets vedtagelse af næste års finanslov.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.