Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mohamed Morsis støtter oversvømmer Cairo

Spændingerne stiger i Egypten, hvor tusindvis af personer er samlet i Cairo for at støtte præsidentens nye, udvidede magtbeføjelser.

EGYPTEN: Et nyt forfatningsudkast og udvidede magtbeføjelser til præsident Mohamed Morsi via et nyt dekret deler vandene i Egypten, hvor hovedstaden Cairo lørdag danner ramme om endnu en stor demonstration - denne gang med Morsis støtter i hovedrollen.

Det sker dagen efter, at titusindvis af præsidentens modstandere demonstrerede på Tahrir-pladsen i Cairo. Foruden dekretet, som Morsi udstedte til sin egen fordel for en uge siden, er flere rasende over den hurtige vedtagelse af forfatningsforslaget.

Egyptens forfatningsråd har blandt andet vedtaget at fastholde de sharia-principper, som også er gældende for den nuværende forfatning, der blev udarbejdet under den afsatte præsident Hosni Mubarak, samt at præsidentperioden i landet fremover skal være på maksimalt to fireårige perioder.

Præsident Morsi, der står i spidsen af Det Muslimske Broderskab, forventes at godkende udkastet, hvorefter der skal holdes folkeafstemning inden 15 dage. Liberale, sekulære og kristne i forfatningsrådet har for længst valgt at boykotte udkastet.

Det ventes, at Morsi offentliggør en dato for afstemningen senere i dag.

Lørdag står der på et af de talrige bannere i Cairo, at »Det Muslimske Broderskab støtter præsident Morsis beslutninger«.

- Folket vil have Guds lov indført, råber Morsi-støtter i kor ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Morsis dekret har ført til flere sammenstød i Egypten, hvor to er blevet dræbt og hundredvis såret i protesterne, siden det blev udstedt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.