Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mohamed Morsi lover »ny æra« i Egypten

Egyptens præsident lover, at der er markante forandringer på vej, og at alle bliver lige for loven.

EGYPTEN: Den netop vedtaget forfatning er starten på en »ny æra« med langt mere lighed mellem de forskellige befolkningsgrupper.

Det lovede den egyptiske præsident, Mohamed Morsi, lørdag, kort efter han havde skrevet under på den nye forfatning og dermed gjort den til lov.

- Der er ikke mere tyranni, diskrimination og mangel på social retfærdighed, sagde Mohamed Morsi ifølge CNN.

Præsidenten understreger, at den nye forfatning betyder, at alle er lige for loven, lige meget hvilken klasse de kommer fra, hvad de tror på, eller hvor de står politisk.

- Egypten skal ikke bygges op af nogle borgere, mens andre ikke kommer til at være med. Egypten er for alle egyptere. Frihed er for alle borgere uden nogen undtagelse. Demokratiet er resultatet af alles indsats efter revolutionen 25. januar, siger Mohamed Morsi.

Siden valgsejren har præsidenten været i gang med et større opgør med landets øverste dommerstand og højesteret, som blandt andet har anklaget ham for at føre kampagne mod dem.

Men Morsi sagde lørdag, at han vil give de højeste retsinstanser mere magt og sikre deres uafhængighed.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.