Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mladic beordret ud af retssal i Haag efter vredesudbrud

Haag-dommer afviser at udskyde oplæsningen af dommen mod Mladic af helbredsgrunde.

Ratko Mladic skal i fængsel på livstid for forbrydelser mod menneskeheden og folkedrab. Her mindes nogle af ofrene.
Ratko Mladic skal i fængsel på livstid for forbrydelser mod menneskeheden og folkedrab. Her mindes nogle af ofrene.

Den tidligere bosnisk-serbiske militære leder, Ratko Mladic, er blevet bedt om at forlade det retslokale i Haag, hvor dommen mod ham bliver læst op onsdag formiddag.

Netop som dommer Alphonse Orie nærmede sig anklagerne mod Ratko Mladic om folkemord, bad den 74-årige forhenværende bosnisk-serbiske hærchef om en tissepause.

Under pausen blev det konstateret, at Mladic havde forhøjet blodtryk, oplyser hans søn til nogle af de forsamlede medier.

Ratko Mladics forsvarsadvokat bad derfor krigsforbrydertribunalet i Haag om af helbredsgrunde at udskyde domsafsigelsen mod den tidligere bosnisk-serbiske militære leder.

Anmodningen kom halvanden time efter, at dommeren var begyndt at oplæse en opsummering af sagen.

Dommer Orie afviste forsvarets anmodning og fortsatte oplæsningen af dommen.

Mladic blev ført ud af retslokalet efter at have råbt af dommeren, viser direkte tv-billeder fra Haag.

Forinden havde dommer Orie oplæst en lang række eksempler på de grusomheder, som Mladic er anklaget for at være ansvarlig for.

For eksempel blev en gruppe muslimske bosniske mænd tvunget til at hoppe i en flod en efter en, hvorefter de blev beskudt. Kun én af dem overlevede.

Et andet af de eksempler, dommer Orie læste op, handlede om nogle af de rutinemæssige massevoldtægter, som bosnisk-muslimske kvinder blev udsat for.

Retssagen mod Mladic regnes som en af de vigtigste i særdomstolens historie.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.