Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mistænkt seriebombemand optog tilståelsesvideo før selvmord

I videoen taler den 23-årige Mark Conditt om udfordringer i sit privatliv, fortæller politichefen i Austin.

Siden 2. marts er Mark Conditt mistænkt for at have efterladt tre pakkebomber uden for private hjem, aktiveret en bombe med en snubletråd og sendt mindst to pakkebomber via FedEx, hvoraf den ene sprængte på et transportbånd. Reuters/Handout/arkiv
Siden 2. marts er Mark Conditt mistænkt for at have efterladt tre pakkebomber uden for private hjem, aktiveret en bombe med en snubletråd og sendt mindst to pakkebomber via FedEx, hvoraf den ene sprængte på et transportbånd. Reuters/Handout/arkiv

Austin. Den formodede gerningsmand bag de seneste ugers dødelige pakkebomber i Austin, Texas, optog en 25 minutter lang tilståelsesvideo på sin mobiltelefon, før han sprængte sig selv i luften under en politijagt onsdag.

Det oplyser politiet i Austin.

Politiet har identificeret bombemanden som den 23-årige Mark Conditt, en arbejdsløs hvid mand fra Austin-forstaden Pflugerville.

- Han nævner intet om terrorisme. Ej heller nævner han noget om had. I stedet er det et opråb fra en meget udfordret ung mand, som taler om udfordringer i sit privatliv, siger politichef i Austin Brian Manley.

Bomberyddere fjernede eksplosive sprængladninger fra Conditts hjem onsdag.

Timer forinden havde politiet sporet den 23-årige til et hotel lidt nord for Austin.

Betjente fulgte efter Conditts bil, da han trak ind til siden og detonerede en sprængladning i bilen og dermed begik selvmord.

Politiet advarer om, at den formodede gerningsmand kan have placeret eller sendt flere bomber inden sit selvmord og beder offentligheden om at være på vagt.

Eksperter fra det føderale forbundspoliti, FBI, og det føderale bureau for alkohol, tobak, våben og sprængstoffer, ATF, har i Conditts hjem fundet bombedele tilsvarende dem, der er blevet brugt i angrebene.

- Jeg vil ikke kalde det en bombefabrik, men der er helt sikkert komponenter, som svarer til dem, vi har set i andre anordninger, siger Fred Milanowski fra ATF's afdeling i Houston.

Siden 2. marts er Mark Conditt mistænkt for at have efterladt tre pakkebomber uden for private hjem, aktiveret en bombe med en snubletråd og sendt mindst to pakkebomber via FedEx, hvoraf den ene sprængte på et transportbånd.

I alt er to mennesker blevet dræbt og fem andre såret i angrebene.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.