Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mistænkt for attentat i Gaza er død af sine kvæstelser

Ifølge myndigheder er en hovedmistænkt for et attentat mod den palæstinensiske premierminister død.

Politifolk fra Hamas tager opstilling i jagten på den mistænkte bombemand. Bombemanden er nu død af sine kvæstelser.
Politifolk fra Hamas tager opstilling i jagten på den mistænkte bombemand. Bombemanden er nu død af sine kvæstelser.

Nuseirat. En hovedmistænkt i et attentatforsøg på den palæstinensiske premierminister er død af sine kvæstelser torsdag efter en skudveksling i Gazastriben.

Det oplyser myndigheder til nyhedsbureauet AFP.

Skudvekslingen fandt sted tidligere torsdag i Nuseirat i det centrale Gaza, da sikkerhedsstyrker forsøgte at pågribe den mistænkte efter en længere menneskejagt.

En formodet medsammensvoren til den hovedmistænkte er også død af sine kvæstelser.

Attentatet fandt sted tirsdag, da den palæstinensiske premierminister, Rami Hamdallah, var på et sjældent besøg i Gazastriben.

Her rystede en eksplosion en konvoj med den palæstinensiske premierminister.

Rami Hamdallah kom ikke noget til ved eksplosionen, som Det Palæstinensiske Selvstyre har beskyldt militante fra Hamas for at stå bag.

Den palæstinensiske efterretningschef, Majid Faraj, som også var med i kolonnen, kom heller ikke noget til.

Eksplosionen beskadigede tre køretøjer i premierministerens konvoj. Bilernes vinduer blev sprængt i stykker, og på en bildør var der blod.

Hamdallah, som normalt er på Vestbredden, besøgte Gaza for at indvie et længe ventet miljøprojekt. Det er blandt andet finansieret af Verdensbanken, EU og flere europæiske regeringer.

Projektet er blevet forsinket i adskillige år som følge af politisk uro, en egyptisk-israelsk blokade og strømafbrydelser.

Hamas har kontrollen over Gazastriben.

I en erklæring, som flere palæstinensiske medier har bragt, har præsident Mahmoud Abbas været citeret for at sige, at det var »en fej handling at angribe Hamdallahs konvoj«, og at han giver Hamas skylden.

Det palæstinensiske selvstyre ledes af den moderate Fatah-bevægelse, som har underskrevet en forsoningsaftale med Hamas. Men der er fortsat stærke spændinger mellem de to grupper.

I 2007 lykkedes det Hamas at vinde kontrollen over Gaza fra Fatah, der støttes af Vesten.

Hamas bliver af USA, EU og Israel betragtet som en terrororganisation.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.