Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister ved begravelse: Antisemitisme har ingen plads i Frankrig

De fire jødiske ofre for sidste uges attentater i Frankrig begraves tirsdag i det østlige Jerusalem. Samtidig mindes de dræbte politifolk i Frankrig.

Tusindvis af mennesker er tirsdag mødt op til begravelsen i Jerusalem af de fire jødiske mænd, der fredag sidste uge blev dræbt ved en gidseltagning i det østlige Paris.

De fire dræbte - Yohav Hattab, Yohan Cohen, Philippe Braham og Francois-Michel Saada - er blandt de i alt 17 ofre for sidste uges attentater i Frankrig, der var rettet mod satiremagasinet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked.

Francois-Michel Saadas søn sagde ved ceremonien, at hans far var forelsket i Israel og ønskede at bo og leve her, skriver Le Figaro.

Ligene af de fire franske jøder blev natten til tirsdag fløjet fra Frankrig til Israel, hvor de bliver begravet på kirkegården Har HaMenouchot i Jerusalem-bydelen Gival Shaul. Vejen til kirkegården er pyntet med franske og israelske flag.

Begravelsesceremonien er blevet overværet af Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, som tog hjem fra Paris mandag aften, samt den franske minister for økologi, Ségolène Royal, der holdt tale på vegne af de franske myndigheder.

»Antisemitisme har ingen plads i Frankrig,« sagde Ségolène Royal og uddybede, at kampen mod antisemitisme vil være den franske nations store fokus i 2015.

De pårørende til de fire dræbte ankom til Jerusalem natten til tirsdag, og de er blevet ledsaget af flere psykologer, der skal hjælpe dem med at håndtere begivenhederne.

Fire stearinlys er blevet tændt som symbolsk minde om de fire franske jøder.

Drabene på de fire jøder i Paris har vakt store følelser i Israel, hvor mange vurderer, at jøder i Frankrig ikke længere er i sikkerhed. I de seneste dage har flere højtstående personer i Israel tilbudt de franske jøder at emigrere til Israel.

I Frankrig finder der også flere ceremonier sted tirsdag. Blandt andet hædres de tre politibetjente, som omkom ved attentaterne, ved politiets hovedkvarter i Paris. Betjentene er Franck Brinsolaro, 49 år, og Ahmed Merabet, 40 år, som blev dræbt ved angrebet mod magasinet Charlie Hebdo, samt Clarissa Jean-Philippe, 27 år, der blev dræbt af Amedy Coulibaly, manden bag drabene på de fire jøder.

I næste uge vil den franske præsident, Francois Hollande, lede en national hyldest til de dræbte, skriver Le Figaro.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.