Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister: Charlie-gerningsmænd står bag gidseltagning

Den franske indenrigsminister bekræfter, at det er de to gerningsmænd bag onsdagens terrorangreb, der står bag det gidseldrama, der udspiller sig nordøst for Paris fredag formiddag.

FRANKRIG: Det er de to brødre, der menes at stå bag onsdagens terrorangreb i Paris, der lige nu holder et ukendt antal personer som gidlser i byen Dammartin-en-Goële nordøst for Paris. Det bekræfter Frankrigs indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, ifølge RTL. Der er meldinger om flere sårede og angiveligt også en dræbt, men det afviser anklagemyndigheden ifølge Reuters.

Indenrigsministeren bekræfter ifølge Le Monde, at der foregår en aktion i byen, og han siger ifølge Sky News, at 1.500 politibetjente og beredskabsfolk er sendt dertil. Dammartin-en-Goëles borgmester siger, at gidseltagningen finder sted i et trykkeri. Der er angiveligt tale om det lille trykkeri Création Tendance Découverte (CTD), som er specialiseret i print og reklame. Trykkeriet ligger omkring 40 kilometer nordøst for Paris og laver bannere, skilte og udstillingsgenstande for andre virksomheder.

Der er stor usikkerhed omkring situationen og flere forskellige oplysninger om gidseltagningen. Avisens Le Parisien skriver, at to personer blevet dræbt, mens 20 skulle være blevet såret. RTL beretter om to alvorligt sårede personer i en skudepisode før gidseltagningen. Ifølge tv-stationen iTélé er politiet i gang med at forhandle med gidseltagerne.

Gidseltagningen sker efter en biljagt, hvor der blev udløst skud af to bevæbnede mænd, som angiveligt passer til signalementet på de to brødre, der menes at stå bag onsdagens terrorangreb på Charlie Hebdo i Paris.

Byen Dammartin-en-Goële er fuld af politi, ligesom helikoptere er i luften. En ansat i et varehus i byen fortæller avisen Le Monde, at han har hørt skud.

»Og efter fem minutter var der en masse politi og helikoptere,« siger vedkommende ifølge Le Monde.

Byen er afspærret af sikkerhedsstyrker og utallige politifolk, der har lavet en kontrolpost ved indgangen til byen.

Forældre ringer i panik til byens skole, hvor der er panik i klasseværelserne, fortæller en elev til avisen Le Figaro. På et nærliggende gymnasium er eleverne blevet bedt om at fjerne sig fra vinduerne, fortæller en elev til Le Figaro. De kan høre politiet køre forbi.

Præsident Francois Hollande er ifølge iTélé på vej til Indenrigsministeriet i Paris for at følge operationen mod de to brødre, der menes at stå bag terrorangrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo, hvor 12 personer onsdag blev dræbt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.