Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mine dræber amerikansk observatør i kaotiske Østukraine

En blev dræbt, og to andre blev såret, da en mine eksploderede under observatørers bil i det østlige Ukraine.

I en telefonsamtale med Ukraines præsident, Petro Porosjenko, søndag sagde den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, at Ruslands handlinger i det østlige Ukraine gør det svært at etablere et bedre diplomatisk forhold til Moskva (arkivfoto). Reuters/Aaron P. Bernstein
I en telefonsamtale med Ukraines præsident, Petro Porosjenko, søndag sagde den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, at Ruslands handlinger i det østlige Ukraine gør det svært at etablere et bedre diplomatisk forhold til Moskva (arkivfoto). Reuters/Aaron P. Bernstein

En amerikansk læge, der arbejdede for Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE), blev søndag dræbt under en mission i det østlige Ukraine.

Ud over den dræbte blev to andre såret, da en mine eksploderede under deres køretøj.

OSCE oplyser, at det er første gang, at en af dens observatører bliver dræbt i området. Flere end 700 observatører befinder sig i øjeblikket i regionen, hvor de rapporterer om konflikten mellem Rusland og Ukraine.

Våbenhvilen, der blev indgået mellem Ukraine og russisk-støttede separatister i 2015, bliver krænket jævnligt. I USA ser man konflikten som en af de største forhindringer for et forbedret forhold til Rusland.

Mark Toner, talsmand for det amerikanske udenrigsministerium, siger, at søndagens dødsfald vidner om de farlige vilkår, OSCE arbejder under i landet.

Her kæmper observatørkorpset dagligt med trusler, adgangsforbud og chikane, lyder det fra talsmanden.

- USA beder Rusland om at udnytte landets indflydelse over for separatisterne, så OSCE kan lave en komplet og grundig undersøgelse, siger Toner.

- Denne tragiske hændelse udstiller et behov for alle parter - og især for de russiskstøttede separatister: At de lever op til betingelserne i Minsk-aftalen omgående, siger Mark Toner.

Hen henviser til en aftale, der med Frankrig og Tyskland som mæglere blev underskrevet af Rusland og Ukraine i februar 2015.

Aftalen indebærer en våbenhvile, tilbagetrækning af tunge våben fra frontlinjen og en reform, der skal give det østlige Ukraine flere magtbeføjelser.

Den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, talte søndag i telefon med Ukraines præsident, Petro Porosjenko, om søndagens drab.

Tillerson sagde blandt andet til Porosjenko, at Ruslands handlinger i det østlige Ukraine gør det svært at etablere et bedre diplomatisk forhold til Moskva.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.