Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fire personer klemt ihjel under kollapset gangbro i Miami

En tonstung gangbro kollapsede torsdag over en flersporet vej, blot en uge efter at den blev opført.

En gangbro kollapsede torsdag over adskillige biler på en massivt befærdet vej i det sydlige Florida, oplyser senator. Reuters/Joe Skipper
En gangbro kollapsede torsdag over adskillige biler på en massivt befærdet vej i det sydlige Florida, oplyser senator. Reuters/Joe Skipper

Miami. Mindst fire personer er bekræftet omkommet, efter at en gangbro er kollapset over en flersporet vej i den amerikanske storby Miami.

Det oplyser Dave Downey, der er talsmand for brandmyndighederne i Miami-Dade County.

Tidligere oplyste senator Bill Nelson til tv-stationen CBS Miami, at mellem seks og ti personer var omkommet i ulykken. Disse tal er dog ikke bekræftet af myndighederne.

På billeder ses de voldsomme skader efter kollapset, hvor betonstykker fra broen er drattet ned på vejen, der er en af de mest befærdede i det sydlige Florida.

I alt skal otte biler være blevet mast under stykkerne fra broen. Mindst ti personer er bragt på hospitalet med kvæstelser.

Det oplyser en talsmand for politiet på et pressemøde.

Vidner fortæller ifølge lokale medier, at adskillige biler holdt stille ved en lysregulering, da broen styrtede ned over dem omkring klokken 13.30 lokal tid.

Ifølge mediet Miami Herald er broen styrtet sammen, kun en uge efter at den er blevet opført.

Broen skulle give de studerende ved Floridas Internationale Universitet mulighed for at krydse motorvejen sikkert.

Universitetet ligger tæt ved ulykkesstedet.

Det var planlagt, at broen skulle åbne for fodgængere i 2019.

På et faktaark på universitetets hjemmeside beskrives det ifølge CNN, at broen har kostet 86 millioner kroner og er finansieret med midler uddelt af det amerikanske transportministerium.

Broen er designet til at kunne modstå en kategori fem orkan, og den er designet til at holde i 100 år.

I en udtalelse fra universitetet lyder det, at man er "chokeret og ked af de tragiske hændelser".

- Lige nu er vi stadig involveret i redningsarbejdet og samler information. Vi arbejder tæt sammen med myndighederne og redderne på stedet, lyder det i en udsendt meddelelse.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.