Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mindst fire er omkommet i lavineskred i Frankrig

Fire personer er omkommet, og fem er stadig begravet under snemasser i Tignes, siger redningstjeneste.

Arkivfoto: Mindst fire mennesker er mandag blevet dræbt, da en lavine ramte ni mennesker, som var i et offpiste-område nær skisportsstedet Tignes i De Franske Alper.
Arkivfoto: Mindst fire mennesker er mandag blevet dræbt, da en lavine ramte ni mennesker, som var i et offpiste-område nær skisportsstedet Tignes i De Franske Alper.

Mindst fire personer er mandag blevet dræbt, da en lavine ramte ni mennesker, som var i et offpiste-område nær skisportsstedet Tignes i De Franske Alper.

- Fire er konstateret omkommet, og fem mennesker er stadig begravet under snemasserne, siger en talsmand for redningstjenesten.

Redningsfolk meddelte i første omgang, at to personer var reddet, men den oplysning er trukket tilbage. Øjensynligt døde to personer, kort efter at de var blevet reddet ud fra sneen.

Ulykken skete nær Tignes, som ligger tæt på den italienske grænse.

Lavineulykken skete i 2100 meters højde.

Selve lavinen var omkring 400 meter bred. Den blev øjensynligt udløst af skiløbere højere oppe, siger skistationen i en erklæring.

Ulykken er sket på et tidspunkt, hvor de franske skisportssteder har særlig travlt som følge af vinterferie i mange europæiske skoler.

To helikoptere og sporhunde søger efter de savnede ved ulykken, som er den værste i Frankrig, siden årets skisæson begyndte.

Risikoen for laviner i området blev mandag vurderet til at være tre på en skala fra et til fem.

I sidste måned mistede 29 personer livet, efter at en lavine ramte det centrale Italien og begravede et hotel i sne.

Inden ulykken mandag var der registreret 13 ulykker i Alperne og Pyrenæerne denne vinter, hvor i alt tre er blevet dræbt.

Sidste vinter blev der registreret 45 ulykker med 21 dræbt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.