Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mindst én dræbt under jordskælv i Myanmar

Som følge af det kraftige jordskælv i Myanmar har mindst én person mistet livet. Flere er alvorligt såret og adskillige bygningsarbejdere savnes.

MYANMAR: Mindst én person meldes død, efter et jordskælv målt til 6,8 på Richterskalaen søndag morgen lokal tid ramte det centrale Myanmar. Samtidig savnes adskillige bygningsarbejdere, oplyser nyhedsbureauet Reuters.

Jordskælvet ramte i en dybde af 10 kilometer cirka 60 kilometer nordvest for landets næststørste by, Mandalay. Det oplyser USAs geologiske overvågningscenter, som først målte skælvet til 7,0 på richterskalaen. Ifølge en medarbejder på Mandalays meteorologiske institut lå skælvets epicenter nær byen Shwebo.

En politibetjent i Shwebo fortæller, at en lokal kvinde er død og at 10 mennesker i byen Kyauk Myaung er alvorligt såret.

- Et hus i Kyauk Myaung kollapsede. Broen Radana Thinga, der er under konstruktion, blev svært beskadiget. En enorm stålbjælke faldt ned i floden, og fem arbejdere savnes, siger han til Reuters.

En beboer i Singgu fortæller, at flere personer i byen blev såret og at flere blev dræbt ved floden. Dette er dog endnu ikke blevet bekræftet af officielle kilder.

Indbyggere i Mandalay fortæller Reuters, at de følte rystelserne omkring klokken 7.30 lokal tid.

- Jeg har aldrig følt så stærke rystelser. Jeg hørte også nogle høje lyde, og lyset gik ud. Jeg har ingen idé om omfanget af skader, siger en lokal beboer.

Adskillige meget stærke efterskælv ramte efterfølgende regionen, men der er indtil videre ingen meldinger om alvorlige skader i Mandalay. Også indbyggere i Bangkok, hovedstaden i nabolandet Thailand, fortæller, at de kunne mærke skælvet.

Den statslige TV-station i Myanmar, der normalvis fungerer som regeringens talerør, nævner hverken tilskadekomne eller ødelæggelser, oplyser Reuters

Lokale medier rapporterer om mindre skader i flere områder omkring Mandalay, herunder Amarapura, der er en populær by blandt turister på grund af sine klostre og den længste teaktræsbro i verden.

BNB/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.