Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mindst 30.000 flygter fra kampe i det nordlige Syrien

Human Rights Watch opfordrer Tyrkiet til at åbne sin grænse for titusinder af syrere på flugt fra krigen.

Beirut: Mindst 30.000 mennesker er på flugt fra kampe i det nordlige Syrien mellem jihadister og oprørere, siger menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch (HRW).

- Inden for de seneste 48 timer har mindst 30.000 valgt at flygte, siger Human Rights Watch, som opfordrer Tyrkiet til at åbne dets grænse for flygtningestrømmen.

Human Rights Watch beskylder tyrkiske grænsevagter for at skyde mod nogle af de fordrevne i provinsen Aleppo, hvor kampe mellem Islamisk Stat og oppositionsoprørere har været med til at drive titusinder på flugt.

- Mens civile flygter fra Islamisk Stats krigere, reagerer Tyrkiet ved at skyde med skarpt i stedet for at udvise medfølelse, siger Gerry Simpson, som er en af HRW's researchere.

- Hele verden taler om at bekæmpe Islamisk Stat, men alligevel er de, som er i størst fare for at blive gruppens ofre, fanget i en fælde på den forkerte side af en betonmur, tilføjer han.

Human Rights Watch siger, at mange af dem, som er på flugt, opholdt sig i nødlejre langs grænsen. De har retning mod andre lejre eller nærliggende byer og landsbyer, selv om disse ikke er sikre.

Kampe omkring storbyen Aleppo er eskaleret i det seneste døgn og truer i stigende grad den historiske våbenhvile og fredsprocessen i Genève, siger iagttagere i området.

Det er syriske regeringsstyrker, oprørere og jihadister, som kæmper om kontrol over områder ved Aleppos udkant.

Observationsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder siger, at det syriske regime fortsætter en intens offensiv nord for storbyen, og at der er stigende bekymring for, at den syv uger lange våbenhvile vil bryde sammen på grund af det syriske militærs fremfærd.

Forhandlingerne i Genève, der blev genoptaget onsdag, er anden runde i den aktuelle fredsproces, efter at USA og Rusland tidligere på året fik banet vejen for en våbenhvile.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.