Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Breaking news

Mindst 27 dræbt under skoleskyderi i USA

Opdateret kl. 19:19: Flere børn i alderen 5-10 år samt gerningsmanden - en far til en elev på skolen - er tilsyneladende døde som følge af et skyderi på en skole i Connecticut.

En lille pige får et tæppe om sig efter at være blevet evakueret.
En lille pige får et tæppe om sig efter at være blevet evakueret.

27 mennesker, deriblandt mindst 18 børn, blev fredag dræbt under et skoleskyderi i byen Newtown, 120 km nord for New York. Det oplyser tv-stationen CBS. Gerningsmanden, der er far til en elev på skolen, blev også dræbt. Der er tale om en mand i 20'erne og politiet er i færd med at ransage hans fars hjem New Jersey.

Både skolens rektor og skolepsykolog er blandt de dræbte efter skyderiet på grundskolen Sandy Hook Elementary School i Newtown i delstaten Connecticut. Skolen har 650 elever fra børnehaveklasse til og med 4. klasse i alderen fem til ti år. Skolen har 39 lærere.

Klokken 9:30 lokal tid - en halv time efter skoletidsstart - begyndte mindst en person at skyde vildt omkring sig på skolen. Gerningsmanden affyrede adskillige salver i en børnehaveklasse.

Ifølge avisen Hartford Courant oplyser politiet, at en gerningsmand er blevet dræbt. Rapporter om endnu en gerningsmand er ikke blevet bekræftet.

Artiklen fortsætter under denne grafik:

Klokken 9:40 lokal tid oplyste politiet, at en bevæbnet person befandt sig i skolens hovedkontor. I et andet lokale befandt der sig en person med 'adskillige' skudsår.

En elev blev kort efter politiets ankomst båret ud fra skolen af en betjent, tilsyneladende alvorligt såret. Den lokale avis The Newton Bee skriver, at der er rapporter om flere tilskadekomne. Redningsfolk oprettede hurtigt en kommandocentral på den lokale brandstation, som ligger nær skolen.

Skoleelever blev under politibeskyttelse ført ud fra skolen. Byens øvrige skoler blev omgående sat i såkaldt 'lockdown' - alle døre blev låst - og privatskoler i området advaret. Eftermiddags-børnehaver er aflyst, ligesom skolebusserne er indstillet.

Politiet modtog den første melding om skyderiet klokken 9:41 fredag formiddag lokal tid. I første omgang var myndighederne sparsomme med oplysningerne om ofre. Ængstelige forældre strømmede til skolen, selv om de blev bedt om at vente hjemme ved telefonen.

Ved middagstid begyndte tragediens omfang imidlertid at gå op for omverdenen, da de første oplysninger om flere dræbte elever kom fra flere kilder.

- Det var forfærdeligt, fortæller Brenda Lebinski, som ilede til skolen, hvor hendes datter går i 3. klasse, til nyhedsbureauet Reuters.

- Alle var totalt i panik - forældre og elever. Børn indsmurt i blod kom gående ud af skolen. Jeg ved ikke, om de var blevet skudt, men de var blodige, fortæller Brenda Lebinski ifølge Reuters.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.