Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mindst 15 er døde under voldsom snestorm i USA

Sneen vælter fortsat ned over det østlige USA. Meteorologer regner med mere sne søndag.

Ifølge CNN er 11 stater erklæret i undtagelsestilstand som følge af stormen. Her er det New York.
Ifølge CNN er 11 stater erklæret i undtagelsestilstand som følge af stormen. Her er det New York.

New York: Mindst 15 personer er omkommet som følge af den usædvanligt voldsomme snestorm, der fortsætter med at rase over store dele af det østlige USA.

Den kolossale snestorm påvirker over 85 millioner amerikanere, og meteorologer forudser, at stormen fortsætter søndag.

I New York er tre personer omkommet, mens de var i gang med at skovle sne, oplyser byens borgmester, Bill de Blasio.

- Det er en påmindelse til alle om ikke at overanstrenge sig. Især for personer med helbredsproblemer, siger borgmesteren til CNN.

Myndighederne i delstaten North Carolina melder om seks dræbte i trafikulykker, mens de øvrige seks dødsfald fordeler sig på delstaterne Virginia, Kentucky, Maryland og Arkansas.

Ifølge CNN er 11 stater erklæret i undtagelsestilstand som følge af stormen.

Hundredtusindvis af huse i det østlige USA har desuden mistet strømforsyningen på grund af ødelagte elledninger.

I flere byer er der faldet så store mængder sne, at det nærmer sig de historiske rekorder. Blandt andet i New York og Washington, hvor sneen nærmest har sat byerne i stå.

Al offentligt transport er indstillet, der er indført udkørselsforbud, broer og tunneler er lukket, og stort set al flytrafik er aflyst i de to byer.

I New York blev indbyggerne advaret om, at de fra lørdag eftermiddag lokal tid risikerede at blive anholdt, hvis de ignorerede kørselsforbuddet.

Lørdag formiddag lokal tid var der ifølge borgmester Muriel Bowser faldet 58 centimer sne i Washington, som risikerer at få yderligere 25 centimer, før stormen er drevet forbi.

Sker det, vil en næsten 100 år gammel rekord blive slået. I 1922 efterlod en tre dage lang storm over 71 centimeter sne i byen. De store mængder sne udløste en tragedie med 100 dræbte, da et tag på et teater kollapsede.

Mens sneen skaber store problemer for både myndigheder og civile, så er der én i hovedstaden, som nyder det. Videooptagelser fra den nationale zoologiske have af pandaen Tian Tian, der boltrer sig i sneen, er blandt de mest sete på adskillige medier ifølge AFP.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.