Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Milliardærfrue kan have ligget død en uge

Ingen opdagede tilsyneladende, at konen til TetraPak-arvingen lå død i sit hjem.

En obduktion af liget af den 49-årige milliardærfrue tyder på, at hun har ligget død i længere tid.
En obduktion af liget af den 49-årige milliardærfrue tyder på, at hun har ligget død i længere tid.

De havde alt - penge, tid, et af de dyreste huse i London.

Men de var fanget i et narkomisbrug så stort, at de var ude af stand til at til at tage vare på sig selv og deres fire børn. Den amerikanske milliardærfrue Eva Rausing blev fundet død mandag i sit og manden Hans Kristian Rausings 700 mio. kr. dyre hus i det fornemme Belgravia i London.

Obduktionen af den 48-årige Evas lig indikerer, at hun kan have ligget død i op til uge, skriver The Telegraph. Politiet går indtil videre ud fra, at Rausing er død af en overdosis.

- Det er tænkeligt, at hun kan have ligget død uden at være opdaget i adskillige dage, helt op til en uge, før politiet ankom til huset mandag eftermiddag, skriver den engelske avis. Liget blev opdaget, da politiet tidligere mandag anholdt Hans Kristian Rausing, mens rastløst kørte rundt i London. Der blev fundet både kokain og heroin i hans bil.

Hverken parrets børn eller personalet, der bor i en sidebygning, havde bemærket, at Eva Rausing var fraværende.

Var åben om sit misbrug

Hans Kristian Rausing er en blandt flere arvinger til 50 mia. kr.. En nærmest grotesk familieformue, baseret på opfindelsen af og rettighederne til varemærket Tetra-Pak - mælkekartonen, populært sagt.

Amerikansk fødte Eva Rausing skrev i 2007 åbent om sit misbrugsliv på Myspace.com. I 1990 mødte hun Hans Kristian på et behandlingscenter. Han var rig og hippie, en kombination, der tiltalte den unge amerikanske kvinde.

Parret fik fire børn. Men lykkelig blev hun aldrig.

- Jeg får ofte skylden for ikke at være moderlig ... men jeg elsker mine børn så meget, at jeg næsten er nødt til at distancere mig, da det ellers ville være for smertefuldt. Så til alle jer kritikere. Jeg er en god mor, og jeg elsker mine børn, skrev hun, ifølge The Daily Mail, på Myspace.

- Jeg arbejder ikke, selvom jeg nok burde. Eller i det mindste burde jeg finde en konstruktiv måde at bruge min tid, udvide min horisont. Jeg faldt tilbage i det samme hul som før, og har været der i næsten syv år, skriver hun ærligt om sit misbrug. Hun plumpede i igen i 2000 efter at have været clean i ti år.

- Jeg læste engang, at jeg ville få syv hårde år, og jeg håber, at de syv gode begynder i 2007.

Forsøgte at smugle stoffer ind på ambassade

Dengang var hun opsat på en ny start. Men allerede året efter blev hun arresteret for sammen med Hans Kristian at forsøge at smugle stoffer ind på den amerikanske ambassade i London. De blev aldrig dømt, men Eva indrømmede, at hun havde handlet forkert.

Hans Kristian Rausing er fætter til Jørn Rausing, der for alvor blev kendt i Danmark i forbindelse med sagen om Blekingegade-Banden. Gruppen planlagde en kidnapning af Jørn, men fortrød.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.