Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Milits i DRCongo dræber 24 civile hutuer med macheter

Krigere fra militsgruppen Mai-Mai Mazembe angreb tidligt lørdag morgen en hutulandsby i det østlige DRCongo.

I området omkring Kyaghala bor der hovedsageligt hutuer. Det seneste store angreb i den uroplagede region skete i december. Her blev mindst 35 civile dræbt (arkivfoto). Scanpix/Eduardo Soteras
I området omkring Kyaghala bor der hovedsageligt hutuer. Det seneste store angreb i den uroplagede region skete i december. Her blev mindst 35 civile dræbt (arkivfoto). Scanpix/Eduardo Soteras

Militsfolk i Den Demokratiske Republik Congo (DRCongo) har dræbt 25 civile i landets voldsplagede østlige del.

Næsten alle ofrene er blevet dræbt med macheter.

Det oplyser lokale embedsmænd lørdag.

- I alt er 25 mennesker blevet dræbt. De er blevet hugget midt over med macheter af Mai-Mai Mazembe (militsgruppe, red.) i og omkring landsbyen Kyaghala, siger Francis Bakundakabo, der repræsenterer guvernøren i provinsen North Kivu.

- Alle disse civile var hutuer, tilføjer han.

Ifølge Francis Bakundakabo fandt massakren sted lørdag mellem klokken 4 og 8.

Den lokale aktivist Hope Kubuya fortæller, at 24 af ofrene er blevet dræbt med macheter, mens en kvinde er blevet dræbt af skud.

- Dette angreb begået af Mai-Mai Mazembe mod hutulandsbyen vil opblusse den etniske konflikt i regionen, siger han.

Militsen Mai-Mai Mazembe betegner sig selv som en "selvforsvarsmilits" og tæller medlemmer fra de lokale etniske grupper Nande, Hunde og Kobo. På den anden side står etniske hutuer fra gruppen Nyaturu.

I området omkring Kyaghala bor der hovedsageligt hutuer.

Det seneste store angreb i den uroplagede region skete i december. Her blev mindst 35 civile dræbt i sammenstød mellem krigere fra to rivaliserende grupper.

Medlemmerne af Nande, Hunde og Kobo betragter i høj grad hutuer som "fremmede".

Spændingerne mellem Nande og hutusamfundet er vokset det seneste år med en række af angreb begået af begge parter mod landsbyer i provinsen North Kivu.

Siden december er den politiske krise i landet samtidig blevet forværret. Således nægter præsident Joseph Kabila at udskrive valg og træde tilbage, selv om hans embedsperiode er udløbet.

Joseph Kabila overtog præsidentposten i 2001 efter sin far, der blev snigmyrdet.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.