Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Militær har befriet 20 gidsler fra Boko Haram

Camerouns militær nåede at befri 20 gidsler, inden terrorbevægelsen fik dem over grænsen til Nigeria.

Kampen mod den nigerianske terrorbevægelse Boko Haram udkæmpes nu også i Nigerias nabolande.

Camerouns militær har i løbet af mandagen befriet 20 af de op mod 80 gidsler, som terrorbevægelsen bortførte i Cameroun i weekenden under et angreb på en landsby få kilometer fra grænsen til Nigeria, skriver BBC.

Ifølge forsvarsministeriet i Cameroun skete befrielsen, mens krigerne fra Boko Haram var på vej med gidslerne mod grænsen. Mange af gidslerne siges at være børn, men militæret i Cameroun har ikke givet mange oplysninger om befrielsesaktionen.

Boko Haram er de seneste måneder begyndt at være aktiv på Camerouns territorium i den nordlige del, og for et par uger siden sendte landet sit beskedne luftvåben på vingerne for at bombe terrorbevægelsens positioner.

Samtidig har Tchad, der også grænser op mod Nigeria, sendt tropper som forstærkning til Cameroun for at hjælpe med at nedkæmpe terrorbevægelsen.

I den østafrikanske region er der dyb frustration over, at Nigeria, der ellers betragtes som en regional stormagt, ikke har formået at dæmme op for Boko Haram, der nu kontrollerer et område i det nordlige Nigeria på størrelse med Belgien. Den nigerianske hær har vist sig ikke at kunne stille meget op over for terrorbevægelsen.

I starten af januar rettede Boko Haram sit mest omfattende og blodigste angreb mod to nabobyer Baga og Doron Baga, som helt bogstaveligt blev udraderet. Det skere, efter at Boko Haram havde løbet den lokale militærbase over ende.

Op mod 3.700 huse og andre bygninger blev forvandlet til rygende ruiner. Dødstallet er ukendt, men Amnesty International har erklæret, at de nigerianske myndigheder underdriver vildt ved at hævde, at 150 blev dræbt.

Meget tyder på, at der er tale om flere hundrede eller måske tusind.

Ghanas præsident John Mahama har for et par dage siden talt for, at man skal etablere en multinational styrke til at sætte ind mod terrorbevægelsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.