Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mexicos regering: Narkokartel har dræbt 43 studerende

Regeringen i Mexico bekræfter, at 43 mexicanske studerende er blevet myrdet på ordrer fra et narkokartel, der forvekslede de studerende med medlemmer af en rivaliserende bande.

Forældre til de 43 savnede studenter fra Iguala i Mexico, deltager i en pressekonference i Mexico City. Forældrene afviser regeringens udmelding om, at der er videnskabeligt bevis for, at deres børn er dræbt og brændt.
Forældre til de 43 savnede studenter fra Iguala i Mexico, deltager i en pressekonference i Mexico City. Forældrene afviser regeringens udmelding om, at der er videnskabeligt bevis for, at deres børn er dræbt og brændt.

MEXICO: De 43 mexicanske studerende, der forsvandt for fire måneder siden, er blevet dræbt af et narkokartel, der forvekslede dem med medlemmer af en rivaliserende bande.

Sådan lød meldingen fra den mexicanske regering tirsdag efter massive protester i landet den seneste tid og international fordømmelse af sikkerhedssituationen. Det skriver Reuters.

Indtil nu har regeringen blot sagt, at de studerende med stor sandsynlighed blev myrdet efter sammenstød i byen Iguala med korrupt politi, der overgav dem til narkobanden Guerreros Unidos.

»Der er ingen tvivl om, at de studerende mistede livet, deres frihed og derefter blev brændt og smidt i San Juan floden,« sagde justitsminister Jesus Murillo på et pressemøde.

Borgmesteren i Iguala og hans kone blev efterfølgende anholdt som hovedmistænkte i sagen, der er blevet et symbol på den sammenhæng mellem den organiserede kriminalitet og landets politikere, som mange mexicanere mener eksisterer.

Justitsministeren har dog afvist, at hæren også er involveret i sagen, sådan som nogle medier har rapporteret.

Et medlem af narkobanden Guerreros Unidos har tilstået, at de fik ordrer til at slå de 43 studerende ihjel af en bandeleder. Lederen af efterforskningen fortæller, at de troede, de studerende var medlemmer af en rivaliserende bande.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.