Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mexicanske oksebøffer indeholder hest

Undersøgelse af færdigretter med oksekød i Mexico afslører, at der er blandet hestekød i mange af retterne.

Nogle mexicanske slagtere blander hestekød sammen med oksekød, viser en dna-undersøgelse. Heste bruges dog også til andet end at proppe i munden. Her viser kvindelige mexicanske ryttere deres færdigheder på hesteryg. Scanpix/Oriana Elicabe (arkiv)
Nogle mexicanske slagtere blander hestekød sammen med oksekød, viser en dna-undersøgelse. Heste bruges dog også til andet end at proppe i munden. Her viser kvindelige mexicanske ryttere deres færdigheder på hesteryg. Scanpix/Oriana Elicabe (arkiv)

En undersøgelse foretaget af et universitet i Mexico viser, at der kan være hestekød i anslået ti procent af alle kødretter, der sælges i Mexico.

Det er forskere i Studiet for Veterinær Medicin på Mexicos Nationale Autonome Universitet, som har lavet undersøgelsen.

Forskerne har undersøgt 433 prøver af måltider med oksekød, der sælges af producenter af færdigretter, ligesom kød solgt på markeder og hos slagtere er undersøgt.

Undersøgelsen er lavet i seks byer, nemlig Mexico City, Aguascalientes, Zacatecas, Chihuahua, Pachuca og San Vicente Chicoloapan.

Avisen Mexico News Daily skriver, at kun i byen San Vicente Chicoloapan var alle prøver »rene« - altså ingen spor af hest.

Men overordnet viser det sig, at der er spor af dna fra hestekød i ti procent af de prøver, der er taget.

Den højeste procentdel af heste-dna findes i kød, som sælges på markedspladser og gadekøkkener.

Men under én procent af de handlende erkender, at de også sælger hest.

Det er ikke ulovligt at handle med hestekød i Mexico, men problemet er, at heste ofte får medicin, som ikke er godkendt til dyr, der senere skal spises.

Tilbage i 2013 rasede en stor skandale om hestekød i Europa, da det kom frem, at der var hestekød i mange færdigretter i Europa, selv om forbrugerne troede, at de købte oksekød.

Det var specielt fryselasagne, der var problemer med.

Siden optrevlede politiet i flere europæiske lande kriminelle netværk, som fungerede som kødgrossister og solgte hestekød som oksekød.

De franske myndigheder anslog i 2015, at der i perioden 2010 til 2013 var blevet slagtet 4700 heste, som så ulovligt blev blandet i oksekød.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.