Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mette-Marit til pressen: Lad min søn være

Norges kronprinsesse Mette-Marit er mere end en kongelig person. Hun er også en mor, der i et åbent brev kritiserer norsk presse for at forfølge hendes søn.

20 årige Marius Borg Høiby sammen med sin mor, kronprinsesse Mette-Marit. Kronprinsessen har fredag offentliggjort et åbent brev, hvor hun beder pressen om at lade sin søn være i fred.
20 årige Marius Borg Høiby sammen med sin mor, kronprinsesse Mette-Marit. Kronprinsessen har fredag offentliggjort et åbent brev, hvor hun beder pressen om at lade sin søn være i fred.

Marius Borg Høiby er beviset på, at selv om man er voksen, så er mor der altid.

Den unge nordmand fyldte fredag 20 år, og hans liv har været anderledes end de fleste andres.

Han boede alene med sin mor, da hun i 1999 blev kæreste og senere gift med Norges kronprins Haakon.

Siden har Marius Borg Høiby været i offentlighedens søgelys.

Men det er for meget, mener hans mor, kronprinsesse Mette-Marit.

I anledning af hans 20-års fødselsdag fredag har hun offentliggjort et åbent brev om problemerne.

- De sidste par år har været præget af en udvikling, som jeg som mor selvfølgelig gerne havde været foruden. Marius er fra dele af pressen blevet udsat for et pres, som jeg mener er dem uværdigt, skriver hun.

Hun fortæller, at da han var lille, havde de altid journalister stående uden for deres bolig.

- NRK (Norges DR, red.) fulgte os, når vi legede i Frognerparken om eftermiddagen. Marius var tre år. Ikke engang Se & Hør kunne finde på det i dag.

Kronprinsessen påpeger, at hans rolle altid har været svær. Hun har fået to børn med Haakon, men Marius har ikke samme offentlige pligter som sine småsøskende.

Mette-Marit oplyser, at den voksne søn nu forlader landet for at få fred. Han begynder 17. januar at studere økonomi og administration i Californien.

Hun beder pressen om at lade ham passe sig selv i USA.

- Jeg håber virkelig, at de arketyper, som ser ud til at præge en lille del af Medie-Norges tolkning af 20-åriges liv, får modstand.

Avisen Dagbladet har talt med Marianne Hagen, kongehusets kommunikationschef, om brevet. Hun vil ikke ind på, hvilke konkrete episoder Mette-Marit henviser til.

- Det er et faktum, at omtalen af Borg Høiby i enkelte dele af pressen er øget kraftigt i omfang, siger Hagen.

Norsk Redaktørforening opfordrer kongehuset til dialog om problemerne.

- Kritikken er ikke konkret, og den er vanskelig at forholde sig til. Men vi går gerne i dialog med kronprinsessen og kongehuset, siger Reidun Kjellig Nybø, vicegeneralsekretær i Norsk Redaktørforening, ifølge nyhedsbureauet NTB.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.