Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Merkels kontor genåbnet efter falsk alarm

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, fik kortvarigt lukket sit kontor på grund af mistænkelig pakke.

Tysklands regeringsleder, Angela Merkel, fik tidligt onsdag lukket sit kontor i sit ministerium, Kansleramt, i det centrale Berlin på grund af en mistænkelig pakke. Det blev dog hurtigt konstateret, at det var falsk alarm.

- Eksperterne har ikke fundet noget alvorligt, siger en talsmand for det føderale politi.

Tidligere på dagen var der oprettet afspærringer omkring dele af bygningen, hvor ministre dog fortsatte et planlagt møde, mens politiets sprængstofeksperter undersøgte den mistænkelige pakke.

Meldingen om afspærringen af kontoret kom ved nitiden onsdag formiddag.

Tyskland har lige som en række andre europæiske lande forhøjet alarmberedskab efter angrebene i Paris 13. november.

Nytårsaften advarede tysk politi om, at der var frygt for et terrorangreb i München.

Myndighederne har advaret befolkningen mod at færdes på to togstationer.

Det var en bombehund, som ved en rutinemæssig undersøgelse reagerede på en pakke i den indgående post.

- Men der blev ikke fundet noget mistænkeligt, og det er stadig ikke klart, hvad der udløste alarmen, siger en talsmand for forbundspolitiet.

Post bliver undersøgt, inden det bliver sendt ind i den store bygning, som ligger ved siden af Rigsdagen i det centrale Berlin.

Merkel var onsdag formiddag på vej til Bayern, hvor det regionale kristelige demokratiske parti CSU, som er søsterparti til Merkels CDU, holder partikongres.

Partikongressen finder sted på et tidspunkt, hvor der er voksende spændinger omkring asylpolitikken.

Kansleren har gentagne gange været ude i opgør med CSU-lederen, Horst Seehofer, der er ministerpræsident i Bayern, om hans oplæg til, at maksimalt 200.000 migranter og flygtninge skal ind i Tyskland i år.

Det er mindre end en femtedel af det antal, som kom til landet sidste år.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.