Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Merkel modtager Macron med militærceremoni

Fransk-tysk samarbejde og EU ventes at præge den første samtale mellem Frankrigs Macron og Tysklands Merkel.

Frankrigs nye præsident, Emmanuel Macron, og Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, vinker til de forsamlede journalister forud for deres møde i Berlin. Det er Macrons første udlandsrejse, efter han blev taget i ed som præsident søndag. Scanpix/Tobias Schwarz
Frankrigs nye præsident, Emmanuel Macron, og Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, vinker til de forsamlede journalister forud for deres møde i Berlin. Det er Macrons første udlandsrejse, efter han blev taget i ed som præsident søndag. Scanpix/Tobias Schwarz

Frankrigs nye præsident, Emmanuel Macron, fik en fornem velkomst, da han sent mandag eftermiddag ankom til Berlin.

Han blev modtaget med en militær ceremoni, inden han satte sig ned og indledte sit første møde som præsident med den tyske forbundskansler, Angela Merkel.

Mødet ventes især at handle om forholdet mellem de to lande og om de to lederes planer om at gennemføre reformer i EU.

Merkel sagde forud for besøget, at hun forventer "et stort overlap" med Macron.

De to ledere har mødt hinanden før, nemlig i marts, da Macron rejste til Berlin, mens han var præsidentkandidat. Men mandagens møde er samtidig hans første udlandsrejse, siden han blev taget i ed som præsident søndag.

Det er nærmest en tradition, at en ny fransk præsident foretager sin første udlandsrejse til Tyskland.

En kilde tæt på Macron siger, at den ny præsident allerede har et fint forhold til den tyske forbundskansler.

»Vi er overbevist om, at vi vil finde en måde at skabe fremgang med Tyskland,« siger kilden til Reuters.

Kilden tilføjer, at Macron vil forsøge at overbevise Merkel om, at hun skal støtte hans "protektionistiske" dagsorden i Europa. Det indebærer blandt andet en regel om at købe europæisk´.

Den nye franske præsident vil endvidere vise mere solidaritet med Tyskland i spørgsmålet om modtagelse af flygtninge og migranter.

Nogle tyske medier har allerede fundet et navn, "Merkron", for alliancen mellem den nye franske præsident og den tyske forbundskansler.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.