Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Merkel kræver Putins hjælp til Tjetjeniens homoseksuelle

Homoseksuelle diskrimineres i Tjetjenien, og det skal Putin stoppe, kræver den tyske forbundskansler.

- Vi har brug for en våbenhvile. Vi er begyndt at arbejde i parallelle spor, men våbenhvilen er afgørende, siger Angela Merkel om situationen i Ukraine efter møde med Vladimir Putin. Reuters/Pool
- Vi har brug for en våbenhvile. Vi er begyndt at arbejde i parallelle spor, men våbenhvilen er afgørende, siger Angela Merkel om situationen i Ukraine efter møde med Vladimir Putin. Reuters/Pool

Sotji. Der var ingen tegn på politiske løsninger, da Angela Merkel tirsdag var gæst hos Vladimir Putin i den russiske præsidents sommerhus i Sotji.

De to ledere havde tydeligvis vidt forskellige syn på konflikterne i Ukraine og Syrien, og den tyske kansler brugte blandt andet lejligheden til at søge Putins støtte til homoseksuelles rettigheder i Tjetjenien.

»Vi har fået negative meldinger om behandlingen af homoseksuelle i Tjetjenien. Jeg bad specifikt Putin om at bruge sin indflydelse til at lette forholdene for de homoseksuelle,« siger Merkel.

Putin og den russiske regering er blevet kritiseret for at krænke homoseksuelle. Det har præsidenten afvist. Han står fast på, at alle nyder samme rettigheder i Rusland.

Den tyske kansler tog også en snak med Putin, om vigtigheden af at borgere har ret til at demonstrere. Hun nævnte Jehovas Vidner, som for nylig blev forbudt af højesteret i Rusland.

De to ledere drøftede også situationen i Ukraine. Her præsenterede de vidt forskellige syn på situationen i det østlige Ukraine.

Den tyske kansler slog fast, at hun ikke ser nogen grund til droppe Minsk-aftalen, der er en politisk fredsplan, som blandt andet Rusland og Tyskland står bag.

»Vi har brug for en våbenhvile. Vi er begyndt at arbejde i parallelle spor, men våbenhvilen er afgørende,« siger Merkel på pressemødet med Putin.

I de oprørskontrollerede østlige regioner har butikkerne indført den russiske rubel som valuta. Det er i Europa og Ukraine blevet set som øget russisk indflydelse i regionen.

Det afviste præsidenten. Han skyder skylden på styret i Kijev.

»Det er, fordi virksomhederne ikke kan få materialer fra Ukraine. Så folk, der arbejder der, har været tvunget til at indføre en midlertidig lokal administration,« siger Putin.

Han beskylder Ukraine for at stå bag en blokade og adskillelse i regionen. Omvendt mener EU og Ukraine, at Rusland er skyld i samme udvikling.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.