Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Merkel giver Erdogan lektion i pressefrihed og demokrati

Den tyske forbundskansler er torsdag i Tyrkiet, hvor hun har fortalt Erdogan om vigtigheden af pressefrihed.

- Det er vigtigt, at der værnes om tankefriheden, og i den forbindelse talte vi om pressefrihed, siger Angela Merkel efter møde med Recep Tayyip Erdogan i Ankara. Reuters/Umit Bektas
- Det er vigtigt, at der værnes om tankefriheden, og i den forbindelse talte vi om pressefrihed, siger Angela Merkel efter møde med Recep Tayyip Erdogan i Ankara. Reuters/Umit Bektas

Ankara. De europæiske lande har været tilbageholdende med at belære Tyrkiet om demokratiske spilleregler, efter at den tyrkiske regering blev forsøgt væltet under et kupforsøg sidste sommer.

Torsdag skærpede den tyske forbundskansler tonen en smule, da hun besøgte Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, i Ankara.

- Det er vigtigt, at der værnes om tankefriheden, og i den forbindelse talte vi om pressefrihed, siger Angela Merkel.

Blandt EU-landene har der været bekymring for, om Tyrkiet benytter det mislykkede kupforsøg i juli 2016 til at knuse oppositionen.

Flere end 100.000 tyrkere er enten anholdt, suspenderet eller fyret fra deres job i det offentlige i forlængelse af kuppet.

- En opposition er del af et demokrati, siger Merkel.

Tyrkiet og EU indgik 18. marts 2016 en stor flygtningeaftale. Den indebærer, at enhver migrant, der sejler fra Tyrkiet til de græske øer, skal sendes tilbage til Tyrkiet.

For hver syrisk flygtning, der sendes tilbage til Tyrkiet, skal EU tage imod en syrer, der opholder sig i en flygtningelejr i Tyrkiet, og genbosætte vedkommende i EU.

Den aftale har været yderst effekt, lyder meldingen fra EU-Kommissionen.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.