Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Merkel efter uenighed på G7-topmøde: Tilliden svinder ind

Tiden, hvor vi kunne stole på hinanden, er på vej ud, siger Merkel efter splittet G7-topmøde.

Arkivfoto. Tiden, hvor vi kunne stole på hinanden, er på vej ud, siger Merkel efter splittet G7-topmøde.
Arkivfoto. Tiden, hvor vi kunne stole på hinanden, er på vej ud, siger Merkel efter splittet G7-topmøde.

Frankfurt am Main. I en tid, hvor Storbritannien er på vej ud af EU, og Donald Trump er præsident i USA, er Europa nødt til at tage sin skæbne i egne hænder.

Det mener Tysklands kansler, Angela Merkel, der søndag er vendt hjem efter et topmøde blandt verdens førende økonomier i G7.

Selv om Tyskland og Europa skal bestræbe sig på at fastholde gode forhold til både briterne og amerikanerne, er »vi nødt til at kæmpe for vores egen skæbne«, sagde Merkel på et vælgermøde i München.

»Den tid, hvor vi kunne stole på hinanden fuldstændigt, er på vej ud. Det har jeg oplevet de seneste dage.«

»Vi europæere er i sandhed nødt til at tage vores skæbne i egne hænder,« tilføjede kansleren.

G7-topmødet sluttede med en noget usædvanlig sluterklæring. For USA, der var repræsenteret af præsident Donald Trump for første gang, nægtede at tilslutte sig klimaaftalen fra Paris.

De drøftelser, der altså ikke kunne skabe enighed, »var meget svære - for ikke at sige meget utilfredsstillende,« lød det lørdag fra Merkel.

Inden G7-topmødet, der fandt sted i italienske Taormina, var kansleren til Nato-topmøde i Bruxelles.

Også her deltog Trump som en del af præsidentens første udlandsrejse. Han indledte mødet med endnu engang at kritisere de andre medlemmer for ikke at bruge nok penge på forsvaret.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.