Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mere end 300 er døde af farligt japansk sommervejr

Jordskred, hedeslag og oversvømmelser har kostet mere end 300 livet i Japan i juli alene.

Tokyo. Store mængder regn og en rekordvarm hede har i juli kostet over 300 mennesker livet i Japan.

Selv for et land, der andre år har kæmpet med jordskælv, vulkanudbrud og tyfoner, har årets juli været en af de dødeligste måneder de seneste år i Japan.

Juli åbnede med en historisk mængde vand over det vestlige Japan. De store mængder vand skabte oversvømmelse og jordskred, og 220 mennesker omkom. Derudover savner myndighederne stadig ni personer, som frygtes døde.

Søndag sad over 10.000 japanere i landets vestlige del stadig i evakueringscentre uden en bolig at vende hjem til.

I en af byerne kollapsede et floddige, og byen blev oversvømmet op til første etages højde.

De mere end 70.000 nødhjælpsarbejdere, der deltog i arbejdet med at finde savnede og uddele nødhjælp, fik dog hurtigt et andet problem: Varmen.

I julis anden uge blev 10.000 personer bragt til hospitaler med symptomer på hedeslag i hele Japan. Ugen efter kom 22.000 ind til akutbehandling for hedesalg.

I alt har heden været udslagsgivende i 116 dødsfald i juli, ifølge de japanske sundhedsmyndigheder.

65 kilometer nordvest for Tokyo blev den højeste temperatur nogensinde målt i Japan, da et termometer i byen Kumagaya 23. juli viste 41,1 grader celsius. Samme dag målte Tokyo 39 grader celsius.

Varmen har også ramt Sydkorea, hvor den har kostet 26 mennesker livet ifølge koreanske myndigheder.

I Japan har mange af ofrene været ældre mennesker, som ikke benytter sig af klimaanlæg. Myndigheder har gentagne gange på nationale nyhedsmedier opfordret borgere til at blive indendørs og tænde klimaanlægget.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.