Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Menneskeretsinstitut håber på anke i familiesammenføringsdom

Østre Landsret har afgjort, at det ikke strider mod menneskerettighederne at skulle vente tre år på familien.

Arkivfoto: Institut for mennskerettigheders direktør, Jonas Christoffersen.
Arkivfoto: Institut for mennskerettigheders direktør, Jonas Christoffersen.

Institut for Menneskerettigheder håber på, at Østre Landsret dom i sagen om ventetid på familiesammenføring bliver anket til Højesteret.

Det siger instituttets direktør, Jonas Christoffersen, til Ritzau. Han understreger, at beslutningen om anke ligger hos advokat Christian Dahlager, der har ført sagen for syriske Mosalam Albaroudi.

»Jeg synes, at man må gå mere konkret til værks, end landsretten gør. Jeg håber, at han anker den. Og hvis han anker den, vil vi også støtte den i Højesteret,« siger Jonas Christoffersen.

Dommen er den første af sin art, efter at Folketinget i 2016 besluttede, at krigsflygtninge skal vente tre år på at få familien til Danmark. Tidligere var ventetiden et år.

Mens det ene år efter instituttets vurdering var inden for rammerne af, hvad Menneskeretsdomstolens praksis ville tilsige, så har Jonas Christoffersen hele vejen igennem ment, at tre år var for længe.

Den vurdering ændre Østre Landsrets dom ikke på.

Mosalam Albarouid kom til Danmark i sommeren 2015 i en lastbil fra Grækenland. Han vil genforenes med sin hustru, der befinder sig i Damaskus i Syrien.

Inden rejsen i lastbil var Albaroudi flygtet fra Syrien via Tyrkiet. Efter en gummibådssejlads ankom han til Grækenland.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.