Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medvedev: Assad har begået fatale fejl

Syriens præsident Assads magt svinder for hver dag, der går, men han skal væltes af sin egen befolkning, lyder det fra den russiske premierminister, Dmitrij Medvedev.

SYRIEN/RUSLAND: I et interview med tv-stationen CNN har Ruslands premierminister, Dmitrij Medvedev, flere udmeldinger, der indikerer, at Syriens præsidents Bashar al-Assadss magt er stærkt svindende. Den russiske leder mener, at Assad, som ellers har haft en nær allieret i Rusland, har begået fatale fejl under landets 22 måneder lange konflikt, men han fastholder, at den syriske præsident ikke skal væltes af udenlandske styrker.

- Jeg tror, at for hver dag, hver uge og hver måned, der går, så vil Assads chancer for at beholde magten blive mindre og mindre. Men jeg vil gerne gentage, at det skal besluttes af det syriske folk, ikke Rusland, ikke USA eller noget andet land, siger Medvedev til CNN.

- Opgaven for USA, de europæiske lande og lande i regionen må være at få de to stridende parter i Syrien til at forhandle og ikke bare forlange, at Assad går af for at blive henrettet ligesom Gadaffi i Libyen eller blive slæbt i retten på en båre som Hosni Mubarak, tilføjer han.

Den russiske premierminister peger på, at Assad skulle have taget grebet chancerne for en forhandlingsløsning med oppositionen på et tidligt tidspunkt.

- Han skulle have gjort alt hurtigere. Det var en væsentlig og muligvis fatal fejl, at han ikke satte sig ved forhandlingsbordet for at tiltrække de moderate kræfter i oppositionen, da de var klar til det, siger Medvedev og pointerer, at han flere gange har forsøgt at påvirke Assad i en anden retning:

- Jeg har personligt ringet til ham for at understrege vigtigheden af at indgå i forhandlinger og for at lave reformer, men desværre er det syriske lederskab ikke klar til det, som jeg ser det, siger han til CNN.

Konflikten mellem det syriske styre og oprørere har snart varet i to år og har indtil nu kostet mere end 60.000 menneskeliv.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.