Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medier: May gør plads til yngre kvinder i regeringsrokade

Den britiske premierminister vil appellere bredere, og derfor ventes hun mandag at gennemføre regeringsrokade.

Theresa May forventes at gennemføre en regeringsrokade. Foto: EPA/WILL OLIVER
Theresa May forventes at gennemføre en regeringsrokade. Foto: EPA/WILL OLIVER

London. Den britiske premierminister, Theresa May, vil mandag gennemføre en regeringsrokade.

Det skriver britiske medier, deriblandt The Guardian og The Sunday Times.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters forventes det, at der ikke bliver skiftet ud på de tungeste ministerposter som udenrigsminister, finansminister, indenrigsminister og minister for brexit.

Udenrigsministeriet, finansministeriet, indenrigsministeriet og brexitministeriet varetages af henholdsvis Boris Johnson, Philip Hammond, Amber Rudd og David Davis.

Ifølge Reuters bliver rokaden blandt andet gennemført for at få yngre kvinder og politikere med anden etnisk baggrund end britisk ind i regeringslokalerne.

Der bliver dog ikke nævnt konkrete navne på nye mulige ministre.

Theresa May ønsker, at hendes regering kan appellere til en bredere skare af vælgerne. Sidste år fik hun en regulær vælgerlussing ved valget. May holdt dog med en papirtynd margin fast om magten.

The Sunday Times skriver, at det er forventet, at politikerne, der vil miste jobbet, er Det Konservative Partis formand, Patrick McLoughlin, uddannelsesminister Justine Greening, erhvervsminister Greg Clark og Andrea Leadsom, regeringens leder i Underhuset.

Det forventes også, at May vil udnævne en ny vicepremierminister.

Den seneste mand på jobbet, Damian Green, måtte forlade posten i vanære, efter at han havde løjet om fund af pornografi på en computer, der tilhørte ham.

Theresa May blev premierminister, kort efter at briterne havde stemt for at forlade EU.

I 2017 udskrev hun valg før tid i håb om, at hun kunne samle et brugbart flertal bag sig som premierminister. Det gik dog ikke som planlagt, og Det Konservative Partis absolutte flertal forsvandt.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.