Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medier: Hollands dronning vil abdicere

Den hollandske dronning Beatrix taler til nationen mandag aften. Ifølge hollandske medier vil dronningen meddele sin abdikation til fordel for sønnen Willem-Alexander.

HOLLAND: Mandag aften klokken 19 går den hollandske dronning Beatrix på radio og TV for at tale til nationen. Det er endnu uvist, hvad dronningen vil tale om, men ifølge flere hollandske medier, vil hun meddele sine undersåtter, at hun abdicerer og overlader tronen til kronprins Willem-Alexander.

Talen blev optaget tidligere mandag i kongeslottet Huis ten Bosch, og en unavngiven kilde tæt på hoffet bekræfter over for avisen De Telegraaf, at den 74-årige dronning vil bebude sin afsked.

Formodningen om, at der er tale om en abdikationstale, forstærkes yderligere af, at premierminister Mark Rutte vil tale til nationen umiddelbart efter dronningens tale.

Abdikation er en tradition i det hollandske kongehus, og Beatrix overtog selv tronen i 1980, da hendes mor, dronning Juliana, trådte tilbage. Hendes mormor, dronning Wilhelmina, abdicerede også i 1948.

Den populære dronning Beatrix efterfølges af sin ældste søn, kronprins Willem-Alexander, som ventes kronet under navnet Willem (Vilhelm) IV. Willem-Alexander, der i dag bærer titlen prins af Orange, er gift med den argentinsk fødte prinsesse Maxima. Sammen har de tre børn.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.