Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medier: Formodet Dallas-skytte er en 25-årig mand

Den mand, der menes at stå bag skyderiet i Dallas og blev dræbt af politiet, var soldat af reserven.

Politifolk besvarer skud i det centrale Dallas natten til fredag dansk tid. Fem betjente blev dræbt og syv såret. Reuters/Handout
Politifolk besvarer skud i det centrale Dallas natten til fredag dansk tid. Fem betjente blev dræbt og syv såret. Reuters/Handout

Dallas. Amerikanske medier sætter navn på den formodede gerningsmand bag skyderiet i Dallas, som efterfølgende blev dræbt af politiet.

En højtstående politikilde med kendskab til efterforskningen siger til avisen Washington Post, at det drejer sig om den 25-årige Micah Xavier Johnson.

Han menes at være fra Dallas-området, nærmere betegnet forstaden Mesquite, rapporterer tv-stationerne CBS News og NBC News.

Ifølge CNN oplyser unavngivne politikilder, at Johnson hverken er tidligere straffet eller havde forbindelse til yderliggående grupper eller personer.

Micah Xavier Johnson var soldat af reserven i seks år frem til april 2015 og gjorde tjeneste i Afghanistan fra november 2013 til juli 2014, oplyser hæren ifølge Reuters.

Hæren siger, at han var specialiseret inden for snedker- og murerarbejde.

Politiet eller andre myndigheder har ikke officielt bekræftet identiteten på gerningsmanden eller -mændene bag angrebet, hvor fem politibetjente blev dræbt og syv andre såret.

To civile blev også såret af skud.

Foruden den mand, der blev dræbt af politiet - og som ifølge flere medier altså hed Micah Johnson - er tre andre anholdt i sagen. Der er dog lidt modstridende oplysninger om, hvorvidt en eller flere deltog i selve skyderiet.

Dallas' politichef, David Brown, vil af hensyn til efterforskningen ikke oplyse nærmere om antallet af formodede gerningsmænd.

Én skytte blev dræbt efter en tre timer lang skudkamp med politiet, da ordensmagten sendte en robot ind med en bombe, som eksploderede og dræbte ham.

Manden havde forskanset sig i et parkeringshus i Dallas, hvorfra han formåede at ramme i alt 14 mennesker med skud.

I løbet af de tre timer talte en af politiets mæglere med skytten i længere tid. Her skal han blandt andet have givet udtryk for, at han var vred over den seneste tids hændelser, hvor amerikansk politi har dræbt unge sorte mænd.

Han skal også have sagt, at han ikke havde tilknytning til nogen gruppe, og at han handlede alene.

Manden sagde endvidere, at han ønskede at dræbe hvide mennesker og især hvide politibetjente, har David Brown oplyst på et pressemøde.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.