Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medie: Tyrkiet nægter hollandsk-tyrkere at rejse hjem

Et antal hollændere med tyrkisk baggrund, som er på besøg i Tyrkiet, har udrejseforbud og kan ikke rejse hjem.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, som her ses på en stor valgplakat i Istanbul, har slået hårdt ned på opposition og kritikere i kølvandet på et mislykket kupforsøg i juli sidste år. Scanpix/Bulent Kilic
Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, som her ses på en stor valgplakat i Istanbul, har slået hårdt ned på opposition og kritikere i kølvandet på et mislykket kupforsøg i juli sidste år. Scanpix/Bulent Kilic

Op mod 100 hollændere med tyrkisk baggrund forhindres i at forlade Tyrkiet efter at have været på besøg i landet.

Det rapporterer den hollandske tv-station NOS.

Stationen har talt med kilder, der har kendskab til situationen.

De fortæller, at alle de personer, der nu ikke kan få lov at rejse ud af Tyrkiet, offentligt har udtrykt kritik af den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan.

Ifølge tv-stationens oplysninger er der sat en form for juridisk procedure i gang mod nogle af dem.

Mange af de op mod 100 hollandsk-tyrkere har holdt ferie i Tyrkiet eller besøgt familie i landet, oplyser NOS' kilder.

Erdogan og den tyrkiske regering har slået hårdt ned på kritikere og på oppositionen, siden en gren af militæret sidste år forsøgte at gennemføre et kup mod hans styre.

Det er ikke umiddelbart klart, hvorfor de pågældende personer forhindres i at rejse hjem.

Men NOS skriver, at det i et antal tilfælde skyldes, at de er sat i forbindelse med Gülen-bevægelsen, som Erdogan beskylder for at stå bag sidste års kupforsøg.

Det hollandske udenrigsministerium bekræfter over for NOS, at det er i kontakt med et antal mennesker, der har problemer med at få lov at rejse hjem til Holland. Men ministeriet vil ikke sætte tal på, hvor mange det drejer sig om.

Ministeriet er i kontakt med tyrkiske myndigheder angående udrejseforbuddet.

Også tyrkere med dobbelt statsborgerskab fra andre europæiske lande end Holland har problemer med at få lov at rejse ud af Tyrkiet og tage hjem, meddeler NOS.

Det er uklart, om det også gælder tyrkere med dansk statsborgerskab.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.