Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medie: Trump vil slå hårdt ned på udenlandsk valgindblanding

Den amerikanske præsident vil indføre sanktioner mod udenlandske aktører, der blander sig i valg i USA.

Donald Trump vil skærpe cybersikkerheden forud for midtvejsvalget i USA med sanktioner mod udenlandske personer og selskaber, der forsøger at påvirke amerikanske valg. Mandel Ngan/arkiv/Ritzau Scanpix
Donald Trump vil skærpe cybersikkerheden forud for midtvejsvalget i USA med sanktioner mod udenlandske personer og selskaber, der forsøger at påvirke amerikanske valg. Mandel Ngan/arkiv/Ritzau Scanpix

USA's præsident, Donald Trump, planlægger at underskrive et dekret, der vil betyde, at der indføres sanktioner mod udenlandske selskaber eller personer, der ifølge USA's efterretningstjenester blander sig i amerikanske valg.

Det skriver Reuters. Nyhedsbureauet har talt med to unavngivne kilder, der kender til præsidentens planer.

Det Hvide Hus har afvist at kommentere meldingerne.

Trump kan sætte sin underskrift på dekretet allerede onsdag. Det oplyser kilderne i Reuters' historie.

Præsidentens beslutning kommer, mens USA's efterretningstjenester, militær og ordensmagt er i fuld gang med at forberede sig på cyberangreb fra udlandet i forbindelse det amerikanske midtvejsvalg 6. november.

Sanktionerne, som Trump angiveligt vil indføre, kan både være rettet mod enkeltpersoner og mod selskaber, der gennem cyberangreb eller lignende forsøger at påvirke valg i USA, fortæller en embedsmand til Reuters.

- Administrationen er opsat på at sætte en ny norm inden for cyberspace, siger embedsmanden og fortsætter:

- Det her er første skridt i forhold til at sætte grænser og offentligt annoncere vores modsvar over for dårlig opførsel.

Det bebudede dekret er Trump-administrationens seneste tiltag i et forsøg på at sikre valgsikkerhed i forbindelse med det kommende midtvejsvalg.

Valget i november afgør, om Det Republikanske Parti kan beholde sit flertal i både Repræsentanternes Hus og i Senatet.

Flere forskellige instanser vil få ansvaret for at vurdere, om udenlandske aktører har blandet sig i valget. De skal dermed afgøre, hvem der potentielt skal rammes af sanktioner, oplyser kilderne til Reuters.

USA's nationale efterretningstjeneste vil stå i spidsen for undersøgelserne.

Derudover vil efterretningstjenesten CIA, Det Nationale Sikkerhedsagentur (NSA) og ministeriet for indenlandsk sikkerhed også være involveret.

Donald Trump er selv under den særlige anklager Robert Muellers lup i forbindelse med Muellers undersøgelser af mulig russisk indblanding ved USA's præsidentvalg i 2016.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.