Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medie: To personer mistænkt for at planlægge terrorangreb i Sverige

Den svenske efterretningstjeneste Säpo overvåger ifølge det svenske medie Dagens Nyheter en terrorcelle i Sverige, hvori to personer er mistænkt for at have planlagt et terrorangreb i Sverige.

Den svenske efterretningstjeneste Säpo udspionerer ifølge det svenske medie Dagens Nyheter mod en terrorcelle i Sverige. Arkivfoto.
Den svenske efterretningstjeneste Säpo udspionerer ifølge det svenske medie Dagens Nyheter mod en terrorcelle i Sverige. Arkivfoto.

Säpo, Sveriges efterretningstjeneste, arbejder i øjeblikket på at få mere viden om en terrorcelle, som mistænkes for at forberede et terrorangreb mod et mål i Sverige. Det skriver Dagens Nyheter.

Det svenske medie har angiveligt har fået fat i en hemmeligstemplet rapport dateret til 19. maj i år, og det citeres af øvrige svenske medier.

To personer i cellen mistænkes for at have planlagt et terrorangreb i Sverige, skriver Aftonbladet.

Pressesekretær i efterretningstjenesten, Simon Bynert, vil dog ikke udtale sig om sagen til avisen.

»Jeg kan hverken be- eller afkræfte oplysningerne,« siger han.

En anden pressemedarbejder, Nina Odermalm Schei, fortæller, at efterretningstjenesten aldrig udtaler sig om igangværende sager for ikke at ødelægge det operative arbejde.

Den svenske terrorforsker Magnus Ranstorp fra forsvarshøjskolen i Stockholm kommenterer sagen på Twitter, hvor han skriver, at det er problematisk, at medier publicerer sikkerhedsstemplede informationer, som er lækket, og at det er usædvanligt, at det sker.

Dagens Nyheter har valgt ikke at offentliggøre detaljer fra det lækkede materiale netop af hensyn til Säpos arbejde og for ikke at bringe folks liv i fare, skriver SVT.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.