Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medie: Rusland forsøgte at hacke amerikanske stemmesystemer

I månederne op til præsidentvalget i USA lancerede russiske hackere adskillige angreb mod landets valgsystem.

Washington D.C.. Hackere fra den russiske efterretningstjeneste forsøgte gentagne gange at bryde ind i amerikanske stemmesystemer før sidste års præsidentvalg i USA.

Det skriver netmediet The Intercept, som er kommet i besiddelse af et fortroligt dokument fra den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA.

Her fremgår det blandt andet, at russerne gennemførte mindst ét angreb mod en leverandør, der udvikler software til systemer, der bruges i amerikanske valg.

Derudover blev såkaldte spear phishing-e-mails sendt til flere end 100 personer, der arbejdede med stemmeoptællingen ved valget.

Spear phishing er en metode, som hackere bruger til at tvinge sig adgang til netværk og it-systemer.

Angrebene skulle have fundet sted i månedsvis og helt op til få dage før valget 8. november, skriver The Intercept.

The Intercept er et amerikansk onlinemedie, der fortrinsvist skriver om national sikkerhed.

Ifølge mediet fremgår det ikke af NSA-dokumentet, hvorvidt det russiske cyberangreb havde nogen indflydelse på det amerikanske valg.

Den amerikanske efterretningstjeneste har gentagne gange sagt, at hackere ikke havde nogen indflydelse på registreringen af stemmer under valget.

Dokumentet støtter vedholdende påstande om, at den russiske præsident, Vladimir Putin, forsøgte at påvirke valget til fordel for Donald Trump.

- Fremtrædende aktører fra den russiske efterretningstjeneste gennemførte et spionangreb mod et navngivet amerikansk selskab i 2016, står der i dokumentet.

- Tydeligvis for at få oplysninger om valgrelateret software- og hardware-løsninger, hedder det yderligere.

Dokumentet bliver offentliggjort blot få dage, efter at Vladimir Putin har nægtet alle anklager om russisk indblanding i det amerikanske valg.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.