Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medie: Puigdemont erklærer kamp for løsrivelse slut

En spansk tv-station har angiveligt opsnappet private beskeder fra den afsatte catalanske præsident.

»Jeg er et menneske, og på visse tidspunkter kommer jeg også i tvivl,« siger Carles Puigdemont efter offentliggørelse af beskeder, hvor han siger, at separatistbevægelsen har tabt. Scanpix/Pierre-philippe Marcou/arkiv
»Jeg er et menneske, og på visse tidspunkter kommer jeg også i tvivl,« siger Carles Puigdemont efter offentliggørelse af beskeder, hvor han siger, at separatistbevægelsen har tabt. Scanpix/Pierre-philippe Marcou/arkiv

Kampen for selvstændighed til den spanske region Catalonien er slut.

Den konklusion synes den afsatte catalanske præsident, Carles Puigdemont, at være nået frem til, hvis man skal tro den spanske tv-station Telecinco.

Telecinco har tilsyneladende fået fat i private beskeder sendt af Puigdemont, hvor han skriver, at separatistbevægelsens kamp er "slut", og at centralregeringen i Madrid har "vundet".

Det er en kameramand, der tirsdag aften har optaget skærmen på Puigdemonts tidligere sundhedsminister Antoni Comins telefon.

Det skete, mens Comin skrev med Puigdemont gennem smartphoneapplikationen Signal. Signal er kendt for at kryptere beskederne, så andre ikke kan skaffe sig adgang til dem.

Carles Puigdemont skriver på Twitter, at han ikke har givet op. Men han afviser heller ikke, at han har sendt de beskeder, som spansk tv bringer billeder af.

»Jeg er et menneske, og på visse tidspunkter kommer jeg også i tvivl«, skriver han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det var meningen, at det catalanske parlament tirsdag skulle have stemt om, hvem der skal være regionens næste præsident. Her var Puigdemont den eneste kandidat.

Men afstemningen blev udsat på ubestemt tid.

Carles Puigdemont vil blive anholdt, hvis han vender tilbage til Spanien.

Han er blandt andet mistænkt for oprør og tilskyndelse til oprør, i forbindelse med at han stod bag en folkeafstemning om catalansk løsrivelse og senere erklærede regionen selvstændig.

Han har sagt, at han vil kunne regere Catalonien fra sit eksil i Belgien. Den spanske forfatningsdomstol har dog fastslået, at Puigdemont skal være til stede i det regionale parlamentet i Barcelona, hvis han skal genvælges som præsident.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.