Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medie: Oprah Winfrey overvejer kraftigt at stille op mod Trump

Ifølge nære venner af talkshowstjernen overvejer Oprah Winfrey nu aktivt at stille op som præsidentkandidat.

Oprah Winfrey modtog i nat Cecil B. DeMille prisen ved Golden Globe og holdt en tale, der gav nogle håb om, at hun stiller op til præsidentposten i 2020.
Oprah Winfrey modtog i nat Cecil B. DeMille prisen ved Golden Globe og holdt en tale, der gav nogle håb om, at hun stiller op til præsidentposten i 2020.

Oprah Winfrey var ifølge mange den store sejrherre ved nattens Golden Globe-uddeling.

Hendes tale, som egentlig handlede om #metoo, men rummede ærkeamerikanske valgkampstemaer som »at kunne skimte en ny dag i horisonten«, var så inspirerende for mange, at hun vidt og bredt bliver opfordret til at stille op som demokratisk præsidentkandidat i direkte kamp mod republikanernes præsident Trump.

Nu siger to af hendes nære venner anonymt til CNN, at Oprah Winfrey seriøst overvejer at stille op mod Trump til 2020-valget.

Ifølge kilderne går overvejelserne måneder tilbage. Men de er formentlig ikke blevet mindre aktuelle efter hendes tale ved Golden Globe, som skuespillerinden Meryl Streep til avisen Washington Post beskrev med ordene »Hun affyrede en raket« med talen:

»Jeg håber, hun stiller op som præsidentkandidat. Jeg tror ikke, hun havde nogle intentioner om det. Men nu har hun ikke et valg.«

Oprah Winfrey undviger indtil videre selv at udtale sig, men hendes mand Stedman Graham siger til Los Angeles Times, at »det er op til folket, men hun ville helt sikkert gøre det«.

Oprah Winfrey var engageret i Barack Obamas 2008-kampagne og støttede aktivt Hillary Clinton i 2016, hvor hun opfordrede amerikanerne til at vælge en kvindelig præsident, fordi det ville være »et afgørende øjeblik for kvinder«.

Hun har selv i årenes løb afvist adskillige opfordringer til at stille op til præsidentembedet, men efter sigende har valget af Donald Trump fået hendes på andre tanker.

I et interview med Bloomberg i marts viste hun tegn på at være enig, da intervieweren sagde, at »man tydeligvis ikke behøver politisk erfaring for at blive valgt som præsident«.

Hun svarede, at hun selv havde tænkt det samme: »Jeg tænkte, ’jeg har ikke erfaringen, jeg ved ikke nok’. Men nu tænker jeg, ’oh, oh!’« sagde hun til publikums udtalte begejstring. Senere afviste hun dog endnu engang direkte at stille op til embedet.

Ifølge CNN har politiske strateger tidligere peget på, at alene hendes berømmelse og rigdom gør hende til en særdeles stærk demokratisk kandidat. Andre forholder sig dog skeptisk ved, om amerikanerne virkelig kan finde på at vælge en tv-stjerne til præsident to gange i træk.

Efter nattens Golden Globe-tale er spekulationerne dog for alvor i gang.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.