Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medie: Kim Jong-uns onkel ædt levende af hunde

Nordkoreas unge leder Kim Jong-un overværede selv henrettelsen af sin onkel, skriver kinesisk avis.

Den nordkoreanske leder, Kim Jong-un overværede selv henrettelsen af sin onkel.
Den nordkoreanske leder, Kim Jong-un overværede selv henrettelsen af sin onkel.

OBS! Denne historie er senere blevet dementeret som falsk. Læs mere her.

NORDKOREA: Nordkoreas leder Kim Jong-un lod midt i december sin førhen så indflydelsesrige onkel henrette på den mest grusomme måde.

Ifølge TV-stationen NBC News blev Jang Song Thaek efter dødsdommen smidt nøgen ind i et bur til et stort koppel glubske hunde, der gjorde det af med ham.

Den bestialske henrettelsesform blev ikke blot Jang Song Thaeks skæbne. Også fem af hans nærmeste rådgivere blev smidt for de i alt 120 hunde, der var blevet sultet i dagevis.

NBC citerer den Hong Kong-baserede avis Wen Wei Po, der angives at stå Kinas kommunistiske parti nær for de uhyggelige detaljer, men understreger også, at oplysningerne ikke er blevet bekræftet af uafhængige kilder.

NBC noterer, at det fra nordkoreansk side aldrig er blevet offentliggjort, hvordan Jang Song Thaek blev henrettet og citerer yderligere avisen, Wen Wei Po for, at Kim Jong-un og hans bror, Kim Jong Chol, sammen med 300 embedsfolk selv overværede de makabre henrettelser, der ifølge oplysningerne stod på i mere end en time.

Efterfølgende var der ikke meget tilbage.

De henrettede blev ifølge oplysningerne »ædt fuldstændigt«.

OBS! Denne historie er senere blevet dementeret som falsk. Læs mere her.

Jang Song Thaek blev førhen set som Kim Jong-uns mentor og det nordkoreanske styres direkte linje til den kinesiske ledelse.

Under en kort retssag ved en militærdomstol blev han imidlertid reduceret til en »korrupt narkopåvirket skørtejager optaget af at opbygge sin egen fraktion i det regerende parti«. Det var i hvert fald den karakteristik, som det lukkede lands nyhedsbureau, KCNA, brugte om ham.

Ifølge det nordkoreanske nyhedsbureau, der i yderst sjældne tilfælde offentliggør detaljer om udrensningen i partitoppen, var Jang Song Thaek »påvirket af kapitalistisk livsstil«, idet han både havde et »upassende forhold til adskillige kvinder« og frekventerede diverse luksusrestauranter.

Hustruen, Kim Kyong-hui, er søster til landets afdøde leder, Kim Jong-il.

OBS! Denne historie er senere blevet dementeret som falsk. Læs mere her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.