Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medie: FBI kendte til mistanke om læges misbrug af OL-piger

I 14 måneder kendte FBI angiveligt til beskyldninger om seksuelt misbrug mod OL-læge, før han blev afsløret.

54-årige Larry Nassar blev i januar ved en domstol i Michigan idømt mellem 40 og 175 års fængsel for at have forgrebet sig seksuelt på mindst 265 gymnastikpiger og andre piger og unge kvinder. Reuters/Rebecca Cook/arkiv
54-årige Larry Nassar blev i januar ved en domstol i Michigan idømt mellem 40 og 175 års fængsel for at have forgrebet sig seksuelt på mindst 265 gymnastikpiger og andre piger og unge kvinder. Reuters/Rebecca Cook/arkiv

New York. Mindst 40 piger og kvinder blev misbrugt af den amerikanske sportslæge Larry Nassar over en periode på 14 måneder, alt imens FBI var vidende om, at Nassar var beskyldt for at misbruge gymnaster.

Det skriver The New York Times lørdag.

FBI blev ifølge avisen opmærksom på Nassar i juli 2015, da forbundspolitiet blev kontaktet af det amerikanske gymnastikforbund, der står for træningen af OL-atleter.

Lægen blev dog ikke afsløret, før The Indianapolis Star offentliggjorde beskyldninger mod ham i 2016.

I mellemtiden fortsatte Larry Nassar med at se unge kvindelige atleter, mens han arbejdede for Michigan State University.

Det amerikanske gymnastikforbund afbrød samarbejdet med Larry Nassar i 2015.

54-årige Nassar blev i januar ved en domstol i Michigan idømt mellem 40 og 175 års fængsel for at have forgrebet sig seksuelt på mindst 265 gymnastikpiger og andre piger og unge kvinder.

Ifølge The New York Times afviser FBI at svare på spørgsmål om, hvordan forbundspolitiet håndterede beskyldningerne mod Nassar fremsat af gymnastikforbundet

Spurgt til hvorfor familier og trænere ikke blev advaret, siger W. Jay Abbott fra FBI's afdeling i Indianapolis:

- Det er der, hvor tingene kan blive vanskelige.

- Det er en pligt at advare de, der risikerer at blive gjort fortræd. Men alle forsøger fortsat at finde ud af, om der er begået en forbrydelse.

Abbott tilføjer, at alle har rettigheder - også Larry Nassar.

Under de sidste høringer i sagen mod Nassar rettede flere af ofrene også kritik af OL-træneren John Geddert, der ifølge flere af de misbrugte gymnaster blev ved med at henvise piger til den nu dømte holdlæge.

- Hvorfor fortsatte John med at henvise sine atleter til Larry, når han var klar over, hvad der skete under behandlingerne, udtalte et anonymt offer under høringen i en skriftlig erklæring.

Som følge af skandalen har bestyrelsen i USA's gymnastikforbund efterkommet et krav fra USA's Olympiske Komité om at træde tilbage.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.