Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medie: FBI-chef bad om flere penge til at undersøge russiske forbindelser få dage før fyring

Spekulationerne om årsagen til Donald Trumps fyring af FBI-chef James Comey får nu ny næring.

Ifølge New York Times anmodede den nu forhenværende FBI-chef James Comey for nylig om flere penge til efterforskningen af Ruslands påvirkning af det amerikanske præsidentvalg.

Det skriver avisen på baggrund af tre anonyme kilder i Kongressen, der blev briefet af Comey om anmodningen om flere penge. I forbindelse med briefingen udtrykte FBI-chefen angiveligt frustration over de midler, han havde fået stillet til rådighed til efterforskningen.

Den nu fyrede FBI-chef bad ifølge kilderne om pengetilførslen under et møde i sidste uge med vicejustitsminister Rod J. Rosenstein, der i dag er den øverste ansvarlige for efterforskningen af de russiske forbindelser. Samme Rosenstein skrev senere det notat, som af Donald Trump blev brugt til at legitimere fyringen af Comey.

Før Rosensteins tiltræden som vicejustitsminister for to uger siden, blev justitsministeriets kontrol med efterforskningen midlertidigt varetaget af Dana Boente, distriktsanklager i Virginia. Han nævnes nu af nogle medier som en mulig afløser for Comey som FBI-chef.

Talskvinden for det amerikanske justitsministerium, Sarah Isgur Flores, afviser ifølge New York Times historien som »aldeles falsk«.

FBI vil ifølge New York Times ikke kommentere historien.

Fyringen af James Comey skete officielt som følge af hans håndtering af sagen om Hillary Clintons brug af en privat mailserver til fortrolige mails. Trump-regeringen har benægtet, at fyringen har forbindelse til efterforskningen af Trump-lejrens mulige forbindelser til Rusland under valgkampen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.