Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medie: Boko Haram-ofre set i live et år efter bortførelse

For præcis et år siden bortførte terrorgruppen Boko Haram 219 skolepiger i Nigeria. Cirka en fjerdel af pigerne er set i live for nylig, fortæller et vidne.

NIGERIA: Tirsdag er det præcis et år siden, at den islamistiske terrororganisation Boko Haram bortførte flere end 200 skolepiger i den nigerianske by Chibok.

Pigernes skæbne er uvis, men et vidne har ifølge BBC set cirka 50 af de bortførte i levende live for tre uger siden i byen Gwoza. Hun så pigerne umiddelbart inden, Boko Haram blev drevet ud af byen af militærstyrker.

Årsdagen for bortførelsen markeres blandt andet i Nigerias hovedstad, Abuja, hvor flere end 200 piger vil deltage som symbol på de mange, der blev bortført 14. april sidste år.

Amnesty International har netop udsendt en rapport, der kaster lys over Boko Harams fremfærd. Terrororganisationen har kidnappet mindst 2.000 kvinder og dræbt mindst 5.500 civile siden begyndelsen af 2014, fastslås det i rapporten.

»Beviserne i denne chokerende rapport - et år efter den forfærdelige bortførelse af pigerne fra Chibok - understreger omfanget og alvoren af Boko Harams metoder,« siger Amnesty Internationals generalsekretær, Salil Shetty, i forbindelse med rapportens offentliggørelse.

Organisationen har foretaget 377 interviews i forbindelse med rapporten. I et af dem har Amnesty talt med en 15-årig dreng, som efter eget udsagn har set ti steninger.

»De stener dem til døde på fredage. De kalder alle børnene sammen og beder dem om at udføre steningen. Jeg har selv været med til det. De graver et hul, begraver ligene og stener hovedet,« fortæller drengen til Amnesty.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.