Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medgrundlægger af Charlie Hebdo: Redaktør trak holdet i døden

Et af de stiftende medlemmer bag magasinet Charlie Hebdo beskylder den dræbte redaktør, Stéphane Charbonnier, for at have trukket medarbejderne med i døden med overdreven brug af provokerende tegninger.

Den 80-årige medstifter af det franske magasin Charlie Hebdo, Henri Roussel, kritiserer den dræbte redaktør for magasinet, Stéphane Charbonnier (foto), også kaldet Charb.
Den 80-årige medstifter af det franske magasin Charlie Hebdo, Henri Roussel, kritiserer den dræbte redaktør for magasinet, Stéphane Charbonnier (foto), også kaldet Charb.

Den 80-årige medstifter af det franske magasin Charlie Hebdo, Henri Roussel, kritiserer den dræbte redaktør for magasinet, Stéphane Charbonnier, også kaldet Charb.

I denne uges udgave af det venstreorienterede franske magasin Nouvel Obs, har Henri Roussel skrevet, at Charb overdrev brugen af Muhammedtegninger.

Henri Roussel skriver blandt andet til den afdøde »jeg er vred på Charb«. Det skriver The Telegraph.

Ti medarbejdere ved magasinet Charlie Hebdo, heriblandt redaktøren Charb, blev dræbt ved terrorangrebet i Paris 7. januar, hvor islamistiske ekstremister angiveligt angreb på grund af magasinets udgivelse af Muhammedtegninger.

»Hvad fik ham til at føle behovet for at trække holdet med ud i at overgøre det,« har Henri Roussel skrevet i sit indlæg med henvisning til Charbs beslutning om at vise en tegning af Muhammed på forsiden af magasinet i 2011.

Kort tid herefter blev Charlie Hebdos redaktionslokaler brændt ned af ukendte brandstiftere.

»Han skulle ikke have gjort det, men han gjorde det igen et år efter,« skriver Henri Roussel videre.

Henri Roussels anklager mod den dræbte redaktør har udløst enorm vrede fra magasinets advokat gennem 22 år, Richard Malka. Han har efterfølgende skrevet en besked til Nouvel Obs:

»Charb er ikke engang blevet begravet, og Obs kan ikke finde noget bedre at tage sig til end at publicere et polemisk giftigt indlæg om ham«.

Det er ikke første gang, Henri Roussel giver udtryk for sin uenighed med den redaktionelle linje i Charlie Hebdo. Han har dog nægtet at give yderligere interview omkring sit indlæg i Nouvel Obs.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.