Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mays regering frygter ny afstemning om skotsk løsrivelse

Den britiske regering er bange for, at Skotland bruger den formelle brexitproces til uafhængighedsafstemning.

Theresa Mayog Nicola Sturgeon.
Theresa Mayog Nicola Sturgeon.

Briterne er alvorligt bekymrede for, at Skotland inden længe vil udskrive en ny folkeafstemning om løsrivelse fra Storbritannien.

Det udtaler flere højtstående kilder fra den britiske regering anonymt til avisen The Times.

Regeringen frygter angiveligt, at den skotske førsteminister, Nicola Sturgeon, vil gribe muligheden for en ny afstemning, når den formelle brexitproces indledes i løbet af marts.

Storbritanniens premierminister, Theresa May, kan godt nægte en skotsk folkeafstemning om uafhængighed. Men det kan ifølge The Times udløse en forfatningskrise.

Omvendt kan Storbritannien, som vi kender det i dag, bryde sammen, lyder det.

Under afstemningen om Storbritanniens medlemskab af EU sidste sommer, var et flertal af skotterne imod at træde ud af unionen.

Det samlede resultatet var dog som bekendt et nej til EU.

Skotterne stemte om uafhængighed fra Storbritannien i 2014. Her valgte et flertal at blive. Men den beslutning var ifølge førsteminister Sturgeon blandt andet baseret på Storbritanniens fortsatte EU-medlemskab.

Skulle Skotland ende med at løsrive sig, er der ingen garanti for, at landet kan blive selvstændigt medlem af EU.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.